Semne ovulaţie. 5 simtopme care te anunţă că poţi rămâne gravidă

semne ovulaţie jpeg

Semne ovulaţie. Dacă încerci să rămâni gravidă, este bine să identifici corect acele zile când eşti la ovulaţie. Aşa îţi măreşti şansele să devii mamă, cât mai repede.

Semne ovulaţie - Ce trebuie să ştii despre ciclul menstrual

Din ziua întâi a ciclului menstrual (când începe menstruaţia) până când eşti la ovulaţie – perioada se numeşte fază foliculară. Din ziua ovulaţiei,până la finalul ciclului menstrual,ea poartă numele de fază luteală şi durează de obicei între 12 şi 16 zile.

Ovarele sunt organe de forma unor migdale,care dezvoltă foliculi ce conţin ouă în curs de pregătire pentru ovulaţie. La fiecare ciclu menstrual,hormonul foliculostimulant (FSH) dezvoltă în jur de 5-12 foliculi. Foliculul dominant este eliberat la ovulaţie. Foliculii care cresc produc estrogen. Ca urmare a nivelului ridicat de estrogen din sânge,hormonul luteinizant (LH) declanşează ovulaţia în corp.

Semne ovulaţie - Ovulaţia are loc la aproximativ 12-24 de ore după ce hormonul luteinizant este prezent în corp. Dacă ai contact sexual în această perioadă,ai mari şanse să rămâi însărcinată. Pentru 90% dintre femei,durata ciclului menstrual poate varia de la 23 la 35 de zile,ovulaţia apărând la mijlocul ciclului.

Semne ovulaţie - Durere în partea inferioară a abdomenului-Mittelschmerz

Cel mai incomod simptom al ovulaţiei pentru unele femei este durerea-mittelschmerz-un cuvânt german însemnând durerea de mijloc. Pentru acestea,ovulaţia provoacă o durere bruscă,constantă în partea inferioară a abdomenului. Un disconfort uşor este normal,dar dacă el este foarte intens,mergi la medic. Ar putea fi un semn că ai chisturi ovariene sau alte probleme de sănătate.

Cele 5 semne ale ovulaţiei - Mucusul cervical

Observarea mucusului cervical de mai multe ori pe zi,este de asemenea importantă,deoarece consistenţa lui este un factor care te anunţă că eşti la ovulaţie. După o perioadă în care secreţiile vaginale sunt uscate,ele ar trebuie să fie lipicioase,apoase,înainte de perioada când eşti fertilă. Când eşti la ovulaţie,musucul arată şi are consistenţa albuşului.

Semne ovulaţie - Sâni sensibili la atingere şi apetit sexual ridicat

Când eşti la ovulaţie,nivelul progesteronului este foarte ridicat. Din acest motiv,este posibil ca sânii să fie sensibili la atingere. Simţi nevoia să treci la acţiune în dormitor? Această dorinţă se datorează ovulaţiei,căci femeile observă adesea un apetit sexual crescut când sunt la ovulaţie.

Cele 5 semne ale ovulaţiei - Pete de sânge la mijlocul ciclului menstrual

Semne ovulaţie - Ai observat prezenţa unor pete de sânge pe la mijlocul ciclului menstrual? Există o bună şansă ca asta să însemne că eşti la ovulaţie. Petele pot apărea chiar şi înainte sau după ovulaţie,ca urmare a modificărilor hormonale.

Credit foto:www.goodtoknow.co.ukRecente

rochii elegante jpg
Regina Victoria – secvențe jpeg
menopauza jpg
Tort cu mousse de capsuni  Sursa foto shutterstock 1438016888 jpg
pierderi de memorie jpg
Ce se intampla daca mananci oua in fiecare zi  Sursa foto shutterstock 714691903 jpg
Musaca greceasca  Sursa foto shutterstock 271634957 jpg
featured image (1) (1) (1) jpg
dormitor, usa deschisa jpg
femeie zambeste jpg
cum alegi parfumul pentru partenerul tau  1068861017 jpg
Cobbler cu capsuni  sursa foto shutterstock 1762492469 jpg
Exercitii subtierea taliei  Sursa foto shutterstock 2165962403 jpg
obezitate jpg
femeie care se tunde  sursa   Shutterstock jpg
Intepatura de albine  jpg
azil de batrani png
apa termala femeie zambind jpg
Cartofi noi cu pui la cuptor  Sursa foto shutterstock 1068893642 jpg
freepik com 2 jpg