Semnele care îţi arată că suferi de alergie sau de intoleranţă la alcool

1 shutterstock 1819992182 jpg jpeg

Experţii spun că alergia la alcool este o afecţiune rar întâlnită, dar că ar fi bine să o luăm în considerare, de asemenea şi intoleranţa la alcool, care este destul de frecventă. Care sunt cauzele şi simptomele care se pot manifesta odată cu ingestia băuturilor alcoolice?

Intoleranţa la alcool apare atunci când organismul identifică o substanţă periculoasă în băutură sau într-una din componentele sale, declanşând o reacţie alergică. În acest timp, se produc anticorpi numiţi imunoglobulină.

În cazul alergiei la alcool, cauza este reacţia organismului la un alergen, adică la alcool sau la unul dintre ingredientele din care este făcută băutura alcoolică. Altfel, corpul reacţionează ca urmare a ingerării unuia dintre următoarele: grâu, orz, secară, hamei, drojdie, struguri.

Principalele semne că nu îţi prieşte alcoolul

Ai erupţii cutanate. Roşeaţa se poate răspândi pe faţă, pe gât sau pe piept, iar zonele cu probleme pot fi calde la atingere. De asemenea, te poţi simţi ameţit, cu stare de greaţă sau poţi avea un sentiment de disconfort puternic.

Pielea este afectată de urticarie. Una dintre cele mai frecvente semne de alergie la alcool este urticaria. Aceasta poate fi sau nu însoţită de mâncărime sau chiar de durere şi ar trebui să constituie un motiv serios să încetezi să mai consumi alcool.

Umflarea gurii sau a nasului. În acest caz, este posibil să experimentezi, de fapt, o alergie la histamină, cel mai adesea întâlnită în cazul vinului roşu. Dificultatea în respiraţie constituie cel mai neplăcut simptom şi ar trebui să te trimită de urgenţă la medic.

Crampe stomacale şi greaţă. În acest caz  nu ar trebui să confunzi disconfortul dat de crampele abdominale şi starea de greaţă cu cele resimţite după mahmureală. În plus, în cazul alergiilor la alcool, aceste simptome sunt severe şi sunt însoţite de dureri puternice şi/sau diaree.

Puls cardiac mărit. Este posibil să simţi că inima bate mai repede după ce consumi alcool, dar dacă ai alergie, cel mai probabil vei ameţi şi vei pierde capacitatea de a sta în picioare.

Alte simptome ale alergiei sau intoleranţei la alcool pot include pierderea cunoştinţei sau mâncărimea severă la nivelul pielii.

De ce corpul nu poate procesa alcoolul

De cele mai multe ori, nu alergia este responsabilă pentru starea de rău, spun experţii, ci intoleranţa la alcool, când sistemul digestiv nu reuşeşte să proceseze corect alcoolul.

În mod normal, pentru digerarea alcoolului, organismul foloseşte o enzimă numită aldehidă dehidrogenază, care transformă vinul în acid acetic, o componentă care se găseşte în oţet şi care este inofensivă pentru stomac. În cazul intoleranţei, procesul este afectat de nivelul scăzut de enzima aldehidă dehidrogenază, iar acest lucru perturbă întreaga activitate digestivă.

@shutterstockRecente

Tu iti asiguri suficienta Vitamina D iarna Sursa imagine Pixabay jpg
animal care doarme sursa  Shutterstock jpg
Paturile ponderate stimuleaza melatonina Sursa imagine shutterstock 751827643 jpg
dinți, zâmbet sursa  shutterstock jpg
ClickPentruFemei (1) (10) jpg
Ce simptome da boala streptococica Sursa imagine shutterstock 2178458807 jpg
vinuri medicinale shutterstock 459282892 jpg
clickpentrufemei jpg
mamă alergică la copil sursa  Shutterstock jpg
planta de gradina iarna jpg
Bebelus care plange jpg
vitamina D jpg
Filme de Craciun de evitat cand esti cu copiii Sursa imagine shutterstock 1868925283 jpg
sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic jpg
shutterstock 1494529091 jpg