Sfaturi pentru combaterea durerii cronice

1 74033 original jpg jpeg

Sunt numeroşi oameni care ar putea suferi de dureri cronice şi depresie. Iată ce trebuie să ştii şi ce sfaturi să dai cuiva din preajma ta când se confruntă cu durerea cronică.

Ce este durerea cronică

Potrivit experţilor în sănătate,în cazul în care durerea este mai intensă decât media de timp pentru vindecare,aceasta poartă numele de durere cronică. Pentru a fi mai clari,dacă durerea durează de la o lună la şase luni,ea se numeşte durere acută. Motivul pentru care durerea poate fi acută sau cronică este legat de numeroşi factori. De exemplu,durerea cronică poate avea legătură cu emoţii variate,cum sunt tristeţea,vinovăţia,frica sau depresia.

Iată câteva sfaturi despre cum să trăieşti cu durerea cronică:Mergi la centre de terapie

Primul lucru pe care trebuie să-l faci pentru a face faţă durerii cronice este să ajungi la un centru de terapie. Aici poţi face terapie cognitiv-comportamentală ori să înveţi cum să-ţi ţii anxietatea sub control sau alimentaţia.

Exerciţii pentru consolidarea rezistenţei fizice şi mentale

În timpul exerciţiilor fizice intense,în corp creşte nivelul de endorfine,hormon care ajută la îmbunătăţirea stării de spirit şi care combate durerea. Poţi încerca yoga şi meditaţia.

Schimbă-ţi atitudinea

Schimbarea atitudinii este alegerea potrivită în tratarea multor tulburări. Aceasta este una dintre cele mai bune moduri de a face faţă durerii cronice. Încearcă să nu mai fii anxios şi să ai doar gânduri pozitive.

Citeşte şi:Ce nu ştiai despre durerile de gât

Reducerea nivelului de stres,anxietate şi depresie

Anumite tulburări cum sunt furia,stresul,anxietatea şi depresia pot creşte riscul unei dureri cronice. Ascultarea pieselor preferate sau pictura pot ajuta la reducerea stresului.

Încearcă să gândeşti doar pozitiv

Factorii mentali au o mare influenţă asupra durerii cronice. Tulburările de anxietatepot avea un impact asupra acestei afecţiuni. Prin urmare,este important să faci loc gândurilor pozitive.

Respiraţie profundă şi meditaţie

Respiraţia profundă şi meditaţia vor ajuta organismul să se relaxeze,reducând durerea. În timp ce meditezi,ignoră toate celelalte gânduri şi concentreză-te doar pe respiraţie.

Întâlneşte alte persoane cu dureri cronice

Socializarea şi implicarea în activităţile de grup conduse de alte persoane cu durere cronică te vor ajuta să înţelegi mai bine situaţia în care te afli. Îţi vei da seama că nu eşti singură.

Citeşte şi:Remedii populare vechi pentru afecţiuni minore

Adoptă o alimentaţie sănătoasă

Alimentaţia sănătoasă este esenţială pentru menţinerea corpului şi minţii puternice. Include fructe şi legume în dietă şi limiteze aportul de alimente procesate.

Sursă+credit foto:http://www.boldsky.com