Sfecla roşie previne bolile
Sfecla roşie este folosită de obicei în salate, ciorbe, smoothie-uri sau pusă la murat. Dar ştiai că sucul legumei poate fi substitutul perfect pentru băuturile energice atunci când ai nevoie de energie pentru a termina activităţile zilnice?
Leguma roşie este sursă importantă de vitamine,minerale şi compuşi organici,de care organismul are nevoie pentru a-şi putea îndeplini funcţiile. În plus,are un conţinut redus de calorii şi nu conţine colesterol. Iată care sunt beneficiile sfeclei roşii asupra sănătăţii.
Îmbunătăţeşte sănătatea inimii
Fibrele din sfeclă ajută la reducerea nivelului de colesterol rău şi al trigliceridelor. În acelaşi timp,creşte nivelul colesterolului bun din corp,reducând astfel riscul de a dezvolta probleme cardiovasculare. Prin consumul sfeclei roşii,vei preveni infarctul miocardic,accidentul vascular cerebral şi arteroscleroza.
Previne anumite tipuri de cancer
Bea suc de sfeclă de 2-3 ori pe săptămână. Compuşii din legumă vor inhiba mutaţia celulară şi vor încetini creşterea anumitor tumori. Sfecla roşie are capacitatea de a preveni cancerul de colon,de piele şi pe cel pulmonar.
Întăreşte sistemul imunitar
Sfecla roşie este sursă bogată de vitamina C,substanţă nutritivă care stimulează activitatea celulelor albe din sânge şi care întăreşte sistemul imunitar,prevenind infecţiile.
Previne problemele oculare
Leguma roşie conţine betacaroten,care previne problemele oculare. Cataracta şi degenerescenţa maculară sunt două afecţiuni care apar odată cu înaintarea în vârstă. Aşadar,pentru a nu le dezvolta,consumă sfeclă roşie. Include acest suc la dieta ta,şi bea-l cel puţin o dată pe săptămână.
-sucul de la două portocale
-o sfecă roşie mică
-2 morcovi
Mod de preparare:
Spală şi curăţă de coajă morcovul şi sfecla. Taie-le cuburi mai mici şi pune-le în vasul blenderului şi procesează-le câteva minute. Combină băutura obţinută cu sucul de portocale. Se bea imediat. Astfel,te vei bucura de toate proprietăţile pe care le au ingredientele.
: