Simptome ale cancerului ovarian despre care nu ştiai

1 78432 original jpg jpeg

În jur de 22 440 de femei vor primi, anual, diagnosticul de cancer ovarian. Din acestea, 14 080 de femei vor muri de cancer ovarian. Potrivit unui studiu al Target Ovarian Cancer, cele mai multe dintre femei nu sunt conştiente de simptome.

Din 1 000 de femei chestionate, doar 1% ştiau că nevoia de a urina mai des este de fapt un simptom al cancerului ovarian. Dacă e să luăm în considerare această informaţie şi numai această informaţie, am reuşi, într-o zi, să ne salvăm viaţa. Medicii explică de ce nevoia de a urina frecvent este un simptom de cancer ovarian:

„Nevoia de a urina mai des şi mult mai urgent este, într-adevăr, un simptom al cancerului ovarian, pentru că organele din abdomen apasă pe vezica urinară, printre altele, lucru care induce nevoia de a urina mai des. Este asemănător cu ceea ce se întâmplă atunci când eşti gravidă.

Mai sunt, desigur, o mulţime de alte motive pentru care urinezi mai des. Unul dintre acestea e diabetul sau dacă ai început să bei apă mai mult. Trebuie, însă, să ai în vedere că această nevoie poate fi un simptom al unei boli mult mai grave şi mai agresive. Un control n-ar strica.

Alte simptome ale cancerului ovarian

-Senzaţie de umflare permanentă.

-Te simţi repede sătulă şi n-ai chef de mâncare.

-Durere pelvină sau abdominală.

Dacă ai unul dintre aceste simptome şi dacă nu l-ai mai avut înainte, e foarte indicat să te duci să-ţi faci un control.

Cancerul e o boală vindecabilă sută la sută. Cu cât e depistată mai devreme, cu atât mai uşot va fi tratat. Pe măsură ce tumora creşte, simptomele devin mai severe, iar lucrurile vor fi mai greu de abordat din punct de vedere medical.