Simptome care-ţi spun că inima ta nu funcţionează corect

1 75155 original jpg jpeg

Când vine vorba de sănătate, cel mai important organ din corp este inima. La urma urmei, este cea care ne ţine în viaţă. Cu toate acestea, problemele cardiace au devenit tot mai frecvente din cauza obiceiurilor nesănătoase, care dăunează sănătăţii.

Afecţiunile cardiovasculare nu apar,de obicei,peste noapte. Acestea sunt rezultatul alimentaţiei nesănătoase,lipsei de antrenament fizic,fumatului sau a lipsei de odihnă. Dacă consideri că inimanu funcţionează cum ar trebui şi te confrunţi cu simptome care te-au îngrijorat,este important să mergi la un medic de specialitate.

Durere în zona pieptului

Durerea toracică poate semnala mai multe probleme de sănătate. Însă,ar trebui să-i acorzi atenţie atunci când devine intensă şi provoacă un sentiment de sufocare. Inima primeşte sânge cu mai puţin oxigen şi în timp va duce la dezvoltarea afecţiunilor cardiovasculare.

Bătăile inimii noastre sunt regulate de cele mai multe ori. În mod normal,nici nu simţim bătăile atunci când suntem sănătoase. Dar,dacă observii că ritmul este accelerat sau din contra,lent,consultă medicul imediat.

Sindromul de apnee în somn

Uneori,apneea în somn este trecută cu vederea,dar această tulburare ne poate transmite că inima nu funcţionează corect. Aerul este împiedicat să pătrundă în organism în timpul somnului,iar acest lucru poate provoca atacuri de inimă din cauza alimentării insuficiente cu oxigen a creierului şi a inimii.

Mâini şi picioare umflate

Mănânci multă sare sau ai mers mult pe jos? Este normal ca picioarele să se umfle în ambele cazuri. Cu toate acestea,ele ar trebui să revină la starea lor normală în câteva zile. Însă,dacă umflarea este constantă,atunci poate fi un simptom al retenţiei de lichide cauzată de insuficienţa cardiacă sau de o afecţiune cardiacă.

Nu este normal să nu poţi respira sau să te simţi obosită după cinci minute de mers. Dacă acest lucru se întâmplă fără un motiv anume,ar trebui să te întrebi dacă sănătatea inimii este bună. Lipsa de aer nu este normală şi de aceea trebuie luate măsuri de siguranţă din timp.