Simptomul surprinzător care poate semnala un infarct

1 73213 original jpg jpeg

Când îţi imaginezi că cineva suferă un atac de cord, ai în minte durerea în piept. Oamenii de ştiinţă spun însă că simptomele unui infarct diferă la femei, faţă de cele care se manifestă la bărbaţi.

Este posibil să simţi o presiune sau durere în centrul pieptului,dar surprinzător,femeile ar putea avea dureri ale maxilarului în timp ce suferă un atac de cord. Alte simptome specifice la femei includ dureri în partea superioară a spetelui,durere în braţ,oboseală intensă,arsuri la stomac. Medicii nu ştiu de ce durerea maxilarului şi disconfortul ce apare în alte zone ale corpului superior tind să manifeste simptome ale atacului de cord la femei şi la bărbaţi nu.

Mai mult,femeile au tendinţa de a dezvolta şoc cardiogen,ceea ce înseamnă că inima brusc nu mai poate pompa suficient sânge. De aceea,cu cât aştepţi prea mult,tratamente nu mai pot fi o opţiune.

Factori de risc

Femeile de toate vârstele au un risc de a suferi un atac de cord,în special cele tinere. Totodată,cele cu diabet de tip 2 şi hipertensiune arterială sunt mai expuse riscului. În plus,femeile afro-americane,cât şi cele hispanice au un risc mare de a face atac de cord.

Opţiuni de tratament

În ceea ce priveşte opţiunile de tratament,de regulă un medic va evalua mai întâi pacientul cu o electrocardiagramă pentru a vedea starea inimii. Apoi,va recomanda aspirina,care ajută la subţierea sângelelui şi pentru a preveni formarea cheagurilor,ori stanine.

Totodată,medicii mai pot recomanda pacienţilor să participe la mai multe teste. Într-un mediu controlat şi monitorizat,ei pot începe un program de exerciţii astfel încât doctorii să poate vedea dacă există ritmuri anormale ale inimii.

Femeile trebuie să meargă periodic la medic pentru a-şi controla inima,deoarece ratele de a avea un atac de cord sunt de fapt mai mari pentru ele decât sunt pentru bărbaţi.