Soluţii eficiente pentru calmarea crampelor musculare

1 69029 original jpg jpeg

Crampele musculare pot fi foarte dureroase, aşa că este important să ştim unele remedii naturale, mai ales dacă suferim de ele în mod frecvent. Extractul de rozmarin este unul dintre ele şi ajută la calmarea inflamaţiei şi stimulează circulaţia slabă.

Neplăcerile produse de crampele musculare sunt mult mai frecvente,afectând oameni de toate vârstele. Sunt crize sporadice cu crampe musculare,care se produce atunci când un nerv este iritat,ceea ce face ca muşchiul să se contracte în mod spontan. Contracţia involuntară poate dura câteva secunde sau chiar minute.Poţi suferi de crampe musculare oriunde în corp,dar cele mai comune zone sunt coapsele,picioarele şi mâinile. Dacă te confrunţi cu crampe musculare cronice,acestea ar putea avea mai mulţi factori,cum sunt:

-Deficienţele minerale de potasiu,magneziu,fier şi calciu;

-Deficit de vitamina E;

-Transpiraţie excesivă;

-Boli cum sunt artrita,arterioscleroza sau fibromialgia;

-Stresul.

Crampele musculare sporadice sunt cauzate cel mai des de:

-Lipsa de încălzire înainte de practicarea de exerciţii fizice;

-Mişcări bruşte;

-Expunerea la temperaturi scăzute.

Soluţii eficiente pentru combaterea crampelor musculare: Întinderea

Crampele musculare sunt cauzate de o contracţie a ţesutului,astfel încât primul pas pe care trebuie să-l facem este să întindem zona afectată. În cazul în care crampa este în zona gambei,ce trebuie să facem este să întindem piciorul,să-l îndreptăm şi să mişcăm degetele de la picioare în sus,încercând să împingem călcâiul mai departe de şold. În cazul în care crampa este în degetele de la picioare,ţine-le cu mâna şi încearcă să le întinzi în mod individual.

Masajul

Avem posibilitatea să folosim ulei vegetal de măsline,floarea-soarelui,de susan,nucă de cocos sau de migdale,pentru a masa în direcţia opusă durerii. Cel mai important lucru este să generăm căldură şi să facilităm localizarea durerii cât mai repede.

Tamponul de încălzire

O altă modalitate de aplicare a căldurii în zona durerii este de a folosi un tampon de încălzire. Încercăm să întindem musculatura în timp ce aplicăm tamponul de căldură şi apoi să masăm. Dacă nu avem un tampon de încălzire,este bun orice altceva,de exemplu o sticlă cu apă caldă.

Extract de rozmarin

este un remediu atemporal pentru masaj. Acesta luptă împotriva inflamaţiei şi stimulează circulaţia instantaneu. Este un remediu natural pe care trebuie să-l ai la îndemână atunci când suferi de o crampă.

Acest produs natural poate fi găsit în farmacii şi magazinele cu produse naturiste,dar poate fi pregătit şi acasă. Ingredientele pe care o să le foloseşti trebuie să fie 100 % naturale.

-un buchet de crenguţe proaspete de rozmarin

-150 de ml de spirt

-un flacon de sticlă mic cu etanş

Crenguţele de rozmarin trebuie să fie proaspete,folosind inclusiv frunzele. După ce ai spălat rozmarinul,pune-l în sticlă sau în borcan,fie tăiat,fie întreg. Peste el adaugi spirtul,pe care-l agiţi. Spirtul este alcool etilic care este folosit pentru dezinfectarea şi curăţarea rănilor. Acoperă recipientul şi pune-l într-un loc răcoros,cel puţin 15 zile. După ce a trecut acest timp,strecoară extractul şi este gata de folosit.

Cum să previi crampele musculare:

Dacă suferim de crampe musculare cel puţin o dată pe săptămână,trebuie să aplicăm în mod regulat remedii naturale,dar trebuie să ne amintim că acest lucru poate însemna şi un dezechilibru din corp.

Primul lucru pe care trebuie să-l facem este de a creşte consumul de alimente bogate în magneziu şi potasiu,minerale pe care le putem lua din fructe şi legume,cum sunt roşiile şi bananele. În plus,cacao este un aliment excelent pentru crampe.

Mănâncă o salată în fiecare zi,care are nuci şi seminţe,din care vei beneficia de vitamine şi minerale. În cazul în care crampele sunt persistente,suplimente de magneziu sunt o altă soluţie. Dacă ai crampe în zona picioarelor,spală-te cu apă rece.

Credit foto:www.steptohealth.com