Strângerea de mână poate fi un risc de îmbolnăvire?

1 75090 original jpg jpeg

Când trebuie să salute pe cineva, indienii împreunează mâinile şi spun „Namaste”. Asiaticii apleacă capul, iar noi dăm mâna atunci când salutăm sau facem cunoştinţă cu o persoană nouă. Însă, cercetătorii au ajuns la concluzia că datul mâinii poate fi un risc de îmbolnăvire.

Experţii în domeniul sănătăţii sunt de părere că infecţiile pot să se răspândească de la o persoană la alta prin simpla strângere a mâinii. De aceea,ei recomanda persoanelor care sunt vulnerabile la infecţii să evite strângerea de mână,deoarece acest gest poate deveni un risc pentru sănătate.

De ce este igiena mâinilor o problemă?

Un studiu recent a arătat că majoritatea oamenilor nu se spală pe mâini pe cât de des ar trebui după atingerea obiectelor murdare,folosirea toaletei,strănut,ştergerea nasului,gătit sau după folosirea transportului public.

Citeşte şi:Trucuri pentru îndepărtarea microbilor de pe telecomandă şi telefonul mobilMâna este purtătoarea multor tipuri de microbi care pot fi transferaţi altora în timpul unei strângeri de mână. Da,chiar şi cu salmonellapoate fi transmisă prin atingerea mâinilor. În plus,trebuie să eviţi să mănânci,să atingi faţa sau să pui mâna la gură când ai mâinile murdare. Este cel mai uşor mod prin care te poţi îmbolnăvi.De asemenea,răceala,gripa,varicela şi o mulţime de alte infecţii pot fi transmise în timpul strângerii de mână. Chiar dacă tu eşti curată,poate că cealaltă persoană nu a avut timp să se spele pe mâini cu săpun şi apă pentru a elimina microbii.

Dar chiar şi după spălare,unii microbi supravieţuiesc mai mult timp,în timp ce alţii mor sau devin incapabili de a provoca infecţii. Totul depinde de diverşi factori.

Ce crezi că ar mai putea răspândi infecţii?

Ei bine,este obiectul pe care-l folosim zilnic – telefonul. Poate că noi ne dezinfectăm telefonul,dar atingându-l pe al mamei,prietenilor,iubitului sau bunicii,poţi lua diferiţi microbi care pot dăuna sănătăţii. Pentru a evita infecţiile,spală-te pe mâini cu apă şi săpun de fiecare dată când atingi ceva.

Ce spun statisticile

Statisticile arată că mâinile murdare ar putea deveni una dintre cauzele deceselor diareice,procentul putând să crească de la an la an. Pentru a evita acest lucru,Organizaţia Mondială a Sănătăţii pledează pentru spălarea şi menţinerea igienei mâinilor.

Credit foto:www.boldsky.com