Suferi de deficit de magneziu? Bea acest smoothie delicios

1 72416 original jpg jpeg

Prin consumul de smoothie-uri bogate în magneziu poţi echilibra nivelul de mineral din corp. Aşadar, dacă corpul se confruntă cu o carenţă a acestei substanţe nutritive, trebuie să profiţi de aceste piureuri delicioase.

Magneziul,la fel ca fierul,este mineralul care nu trebuie să lipsească din organism.  Acesta este o componentă structurală importantă a oaselor,muşchilor,sângelui,şi o mare parte din ţesuturile corpului. De asemenea,este nevoie de magneziu pentru a produce energie şi sintetiza nenumărate proteine şi grăsimi.Este atât de important că,potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Oregon,deficitul de magneziu poate duce la creşterea valorii tensiunii arteriale,diabet şi boli de inimă.Aşadar,alimentaţia zilnică trebuie să fie bogată în substanţe nutritive care să fie asimilate de organism. Iar pentru a satisface necesarul zilnic de magneziucea mai bună modalitate este de a bea în timpul săptămânii smoothie-uri naturale din fructe.

Iată reţeta unui smoothie delicios bogat în magneziu,pe care trebuie să-l adaugi în alimentaţie:

După o perioadă de şapte-zece zile de băut acest piure de fructe,vei începe să vezi că s-a produs o schimbare,mai ales în ce priveşte energia. În plus faţă de această băutură,meniul zilnic trebuie să fie bogat în alimente sănătoase.

În general,toate legumele verzi,împreună cu seminţele de in şi alge,sunt bogate în magneziu şi clorofilă. Aceste două elemente nutritive te vor ajuta să te simţi mult  mai bine.

Vei observa următoarele diferenţe:

-Nu te vei mai simţi obosită;

-Durerea de cap şi migrenele vor dispărea;

-Nu te vei mai confrunta cu constipaţia;

-Nu te vei mai confrunta cu dureri musculare,osoase şi articulare;

-Părul şi unghiile devin mai puternice;

-Nivelul de zahăr din sânge va fi menţinut sub control.

Smoothie pe bază de spanac,avocado şi căpşuni

Această băutură este bogată în magneziu,şi va deveni prietenul tău cel mai bine atunci când vine vorba de a începe ziua sănătos. În plus,este energizant şi bogat în antioxidanţi,fibre şi multe alte elemente nutritive.

Avocado poate furniza 15% din doza zilnică

de magneziu. Iar dacă este combinat cu  spanac şi căpşuni,nivelul va fi mult mai mare.

Ai nevoie de:

-1/2 avocado

-8 căpşuni

-1 cana de spanac (30 g)

-1 cană de apă (200 ml)

-1 lingura de miere (25 g)

Mod de preparare:

Primul lucru pe care trebuie să faci este să speli toate ingredientele,în special spanacul,care poate absorbi cu uşurinţă pesticidele.

Odată ce totul este spălat,adaugi frunzele de spanac în vasul blenderului împreună cu căpşunile şi pasta de la jumătatea de avocado. După care,adaugi apa şi mierea şi amesteci până când vei obţine o băutură omogenă.

   

Sursă+credit foto:www.steptohealth.com