Suferi de depresie de vară? Iată cum o tratezi

1 69605 original jpg jpeg

În general, depresia este o stare care se manifestă pe timp de toamnă, însă şi vara această afecţiune se poate manifesta la unele persoane. Descoperă care sunt cauzele care declanşează stările de melancolie, tristeţe şi iritabilitate şi cum pot fi tratate.

Depresie de vară – Ce o declanşează şi cum o recunoaştem?

Potrivit specialiştilor,soarele poate fi un factor care declanşează depresia de vară. Din cauza supraîncălzirii curpului şi a cantităţii de lumină în aces,retina este stimulată,ceea ce duce la declanşarea stărilor depresive. În general,orice schimbare de anotim afecteayă persoanele sensibile.

Predispoziţia către depresia de vară este corelată  cu moştenirea genetică,vârsta şi reacţiile chimice ale organismului,dar şi cu o serie de alţi factori:

  • Nivelul de melatonină

Melatoninaeste un hormon care contribuie la reglarea ritmului biologic al corpului şi este profund influenţat de luminozitate.Schimbările sezoniere afectează echilibrul normal al melatoninei,esenţial pentru starea psihică şi menţinerea unui ciclu regulat de somn.

Citeşte şi:

Arme eficiente contra depresiei

Peştele te scapă de depresie

  • Ritmul circadian

Acesta reprezintă de fapt un ceas intern al organismului,  localizat în creier şi care ajută  corpul să-şi regleze ciclurille emoţionale,intelectuale şi fizice. Acesta  depinde şi de cantitatea de lumină solară,ce poate întrerupe ritmul circadian şi altera chimia creierului.

  • Nivelul de serotonină

Scăderea nivelului de serotonină,substanţă chimică produsă de creier ce afectează emoţiile,starea de bine şi fericirea,joacă un rol esenţial în declanşarea depresiei sezoniere.

Persoanele care suferă de depresie de vară pot avea simptome similare cu astenia de primăvară,dar şi stări de agitaţie accelerată,pierderea în greutate,scăderea poftei de mâncare,somnolenţă,imunitate scăzută,anxietate,gânduri de suicid.

Cum poate fi tratată depresia de vară

Mişcarea are un rol important în combaterea depresiei de vară,deoarece eliberează stresul şi anxietatea. Medicii recomandă cel puţin câte o plimbare pe zi,seara.

Depresia seyonieră poate fi tratată şi cu ajutorul alimentelor pe bază de acizi graşi omega 3,şedinţelor de yoga sau acupunctură.

Antioxidanţii au un rol important în tratarea depresiei de vară,deoarece au rolul de a creşte tonusul şi vitalitatea fizică.



Recente

Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg