Suferi de depresie de vară? Iată cum o tratezi

1 69605 original jpg jpeg

În general, depresia este o stare care se manifestă pe timp de toamnă, însă şi vara această afecţiune se poate manifesta la unele persoane. Descoperă care sunt cauzele care declanşează stările de melancolie, tristeţe şi iritabilitate şi cum pot fi tratate.

Depresie de vară – Ce o declanşează şi cum o recunoaştem?

Potrivit specialiştilor,soarele poate fi un factor care declanşează depresia de vară. Din cauza supraîncălzirii curpului şi a cantităţii de lumină în aces,retina este stimulată,ceea ce duce la declanşarea stărilor depresive. În general,orice schimbare de anotim afecteayă persoanele sensibile.

Predispoziţia către depresia de vară este corelată  cu moştenirea genetică,vârsta şi reacţiile chimice ale organismului,dar şi cu o serie de alţi factori:

 • Nivelul de melatonină

Melatoninaeste un hormon care contribuie la reglarea ritmului biologic al corpului şi este profund influenţat de luminozitate.Schimbările sezoniere afectează echilibrul normal al melatoninei,esenţial pentru starea psihică şi menţinerea unui ciclu regulat de somn.

Citeşte şi:

Arme eficiente contra depresiei

Peştele te scapă de depresie

 • Ritmul circadian

Acesta reprezintă de fapt un ceas intern al organismului,  localizat în creier şi care ajută  corpul să-şi regleze ciclurille emoţionale,intelectuale şi fizice. Acesta  depinde şi de cantitatea de lumină solară,ce poate întrerupe ritmul circadian şi altera chimia creierului.

 • Nivelul de serotonină

Scăderea nivelului de serotonină,substanţă chimică produsă de creier ce afectează emoţiile,starea de bine şi fericirea,joacă un rol esenţial în declanşarea depresiei sezoniere.

Persoanele care suferă de depresie de vară pot avea simptome similare cu astenia de primăvară,dar şi stări de agitaţie accelerată,pierderea în greutate,scăderea poftei de mâncare,somnolenţă,imunitate scăzută,anxietate,gânduri de suicid.

Cum poate fi tratată depresia de vară

Mişcarea are un rol important în combaterea depresiei de vară,deoarece eliberează stresul şi anxietatea. Medicii recomandă cel puţin câte o plimbare pe zi,seara.

Depresia seyonieră poate fi tratată şi cu ajutorul alimentelor pe bază de acizi graşi omega 3,şedinţelor de yoga sau acupunctură.

Antioxidanţii au un rol important în tratarea depresiei de vară,deoarece au rolul de a creşte tonusul şi vitalitatea fizică.Recente

ClickPentruFemei (1) (10) jpg
Ce simptome da boala streptococica Sursa imagine shutterstock 2178458807 jpg
vinuri medicinale shutterstock 459282892 jpg
clickpentrufemei jpg
mamă alergică la copil sursa  Shutterstock jpg
planta de gradina iarna jpg
Bebelus care plange jpg
vitamina D jpg
Filme de Craciun de evitat cand esti cu copiii Sursa imagine shutterstock 1868925283 jpg
sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021 sursa  Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg