Suferi de diabet? Iată la ce trebuie să ai grijă în timpul verii

1 75671 original jpg jpeg

Temperaturile ridicate pot provoca probleme de sănătate oricui, dar în mod special persoanelor care au diabet de tip 2. Iată la ce riscuri te expui dacă îţi neglijezi sănătatea în timpul verii!

Leziuni ale nervilor

Căldura şi umiditatea din timpul verii pot complica starea de sănătate a persoanelor care au diabet. 60% dintre americanii care suferă de această boală au leziuni ale nervilor în timpul verii care pot afecta organe din corp, inclusiv glandele sudoripare, care au rolul de a produce sudoarea.

Deshidratarea

Persoanele care au diabet se deshidrateză mult mai repede decât cele care n-au nicio problemă de sănătate. De aceea, consumul de apă este foarte important. Ceaiul rece sau apa minerală te ajută să te hidratezi, dar băuturile care conţin cofeină, alcool sau zahăr te deshidratează şi au un impact puternic asupra zahărului din sânge.

Hipoglicemia

Probabil că ţi se va părea normal să transpiri mai mult din cauza temperaturilor ridicate, dar pentru diabetici acesta nu este un semn bun. Caracterizată printr-o scădere bruscă a valorilor glicemiei, hipoglicemia se manifestă prin transpiraţie excesivă, iar această problemă poate fi greu de identificat în timpul verii. De aceea se recomandă ca persoanele cu diabet să-şi verifice periodic nivelul zahărului din sânge.

Arsuri solare

Pielea trebuie protejată în timpul expunerii la soare, pentru că arsurile solare cresc nivelul zahărului din sânge. În cazul în care neglijezi acest aspect, este important să te consulţi cât mai repede cu medicul tău. Totodată, rănile, răcelile sau orice altă problemă de sănătate pot afecta nivelul de zahăr din sânge.Recente