Te-ai trezit cu o durere de cap? Iată ce să faci!

1 72401 original jpg jpeg

Organismul ia o pauză noaptea: produce mai puţine endorfine şi encefalină (analgezice naturale) în primele ore ale dimineţii. În combinaţie cu stresul, o dietă nesănătoasă şi anumite boli nu e de mirare că te trezeşti cu o durere de cap puternică.

Cremă cu capsaicină

Este posibil să fi văzut creme pe bază de capsaicină în farmacii şi să crezi că ele sunt doar pentru dureri musculare,dar acestea îţi pot aduce alinare dacă te trezeşti cu o durere de cap puternică dimineaţa. Numeroase studii arată că această substaţă,capsaicina,ingredientul activ din ardeiul iute,ameliorează durerea de cap. Cremele cu capsaicină pot produce o senzaţie de arsură sau de mâncărime când sunt utilizate,dar disconfortul se diminuează cu fiecare utilizare. Doar asigură-te că te speli pe mâini după ce foloseşti crema.

Remedii pe bază de spilcuţă

Nu mai ştii cum să scapi de durerea de cap? Medicii greci antici foloseau spilcuţa pentru a trata durerile de cap,precum şi alte boli,inclusiv,artrită,crampe menstruale,dar şi pentru a scădea inflamaţia şi febra. Suplimentele cu spilcuţă se găsesc sub formă de capsule,tablete sau extracte lichide. Acestea sunt contraindicate gravidelor,deoarece pot duce la contracţii uterine.

Fă întinderi

În cazul în care te-ai trezit cu o durere de cap,poate fi din cauza poziţiei în care ai adormit. O poziţie incorectă poate provoca spasme la gât şi la dureri de cap dimineaţa. Evită pernele foarte moi sau foarte ferme. Indicată este o pernă uşor fermă care păstrează gâtul într-o poziţie neutră.

Comprese reci şi calde

Ce suferinzi de dureri de cap foarte puternice pot prefera compresele calde. Procedează cu precauţie când utilizezi comprese calde sau faci duş pentru a te asigura că acestea nu sunt prea fierbinţi. Duşurile sau compresele foarte calde pot provoca uneori efectul opus dorit prin inducerea spasmelor musculare şi,în cazuri extreme,cauza arsuri. Compresele reci ar trebui să fie aplicate pe frunte şi tâmple,iar cele calde,pe gât.