Te dor genunchii? Iată care ar putea fi cauza!

1 73047 original jpg jpeg

Dacă eviţi să urci scările sau nu mai faci mişcare din cauza unei dureri la genunchi, există riscul ca acest simptom să apară din cauza unor probleme de sănătate. Iată care sunt acestea!

Simptom:Durerea în timp ce urci scările

Ar putea fi:osteoartrită

Un studiu recent realizat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Leeds,Marea Britanie,arată că durerile de genunchi care apar când urci scările poate fi un semn precoce al osteoartritei-o boală cronică ce afectează cea mai mare parte a cartilajului. Studiul,în cadrul căruia participanţii au răspuns la chestionare anuale despre durerile de genunchi,arată că durerea apărută în timpul urcatului scărilor a fost primul semn de disconfort. „De regulă,osteoartrita apare la persoanele de peste 40 de ani,dar la cei activi,boala poată să se dezvolte şi mai devreme“,spune Michael Cross,chirurg ortoped.

Simptom:Te blochezi în timp ce mergi

Ar putea fi:ruptură de menisc

Articulaţiile de la nivelul genunchilor trebuie să se mişte uşor în timp ce mergi,aşa că,dacă simţi că te blochezi,există riscul să fi suferit o ruptură de menisc. Meniscul este o structură cartilaginoasă,sub forma literei C,situată în plan orizontal între osul coapsei şi principalul os al gambei. Ruptura de menisc este cauzată de obicei de răsucirea sau îndoirea genunchiului prea mult în spate. Mergi de urgenţă la ortoped dacă te confrunţi cu această problemă.

Simptom:amorţeală sau furnicături în partea din spate a genunchiului

Ar putea fi:sciatica

Disconfortul în partea din spate a genunchiului ar putea fi un semn al unei leziuni a nervului sciatic-un nerv care se extinde de la capătul inferior al măduvei spinării în partea de jos a coapsei. În cele mai multe cazuri,sciatica dispare cu îngrijire la domiciliu sau cu terapie fizică.

Simptom:Căldură sau durere în partea din spate a genunchiului în timp ce călătoreşti

Ar putea fi:un cheag de sânge

Este important să mai faci mişcare uneori când călătoreşti. Cheagurile mici în genunchi sunt destul de frecvente în timp ce călătoreşti,în special cu avionul (din cauza spaţiului îngust şi a mobilităţii limitate). Căldura şi durerea care apare pe partea din spate a gambei sau a genunchiului poate fi un indiciu al unui cheag. Odată ce acesta există,poate pune viaţa în pericol,singura modalitate de a scăpa de el fiind cu un anticoagulant.