Ticuri nervoase care-ţi afectează sănătatea

1 71994 original jpg jpeg

Obiceiurile nervoase sunt adesea mai enervante pentru oamenii din jurul tău decât pentru tine. Aparent inofensive, unele dintre ele pot avea repercursiuni grave.

Îţi rozi unghiile

Nu este nicio problemă dacă îţi rozi unghiilenumai în timpul filmelor de groază,dar atunci când acesta devine un obicei,unghiile şi pielea din jurul lor au de suferit,spune Michael Shapiro,dermatolog din New York,SUA. Microbii din gură se transferă pe piele şi viceversa. Bacteriile de sub unghii pot ajunge în gură,cauzând infecţii ale gingiilor şi gâtului.

Te tragi de păr

Răsucind în jurul degetului o şuviţăde păr poate duce la deteriorarea de la rădăcină a firelor,odată cu trecerea timpului,spun dermatologii. Obiceiul poate duce la pierderea temporară sau permanantă a părului,precum şi la infecţii la nivelul scalpului. Tragerea obsesivă a părului  poate fi un semn al unei stări psihice ce poartă numele de tricotilomanie. Ea necesită psihoterapie şi medicaţie.

Îţi trosneşti gâtul

Cu toate că asta te face să te simţi bine,trosnirea gâtului în mod repetat duce la sensibilizarea ligamentelor din jurul gâtului. În plus,această mişcare excesivă pe faţeta articulaţiilor favorizează uzura articulaţiilor,situaţie care duce,odată cu trecerea timpului,la artrită. În cazuri foarte rare,trosnirea gâtului poate declanşa un accident vascular cerebral.

Îţi atingi frecvent faţa

Atingerea în mod repetat a feţei şi stoarcerea coşurilor pot răni pielea. Dacă sângerează,este posibil ca cicatricea să fie permanentă. Pentru a evita astfel de neplăceri,nu-ţi mai atinge faţa toată ziua şi tratează coşurile cu produse cosmetice.

Strângi din dinţi

Dacă strângi din dinţi atunci când eşti foarte stresat,este posibil să te alegi cu probleme mari de sănătate. Motivul? Obiceiul nervos poate duce la spargerea dinţilor şi la deteriorarea articulaţiei maxilarului .

Ronţăi bomboane tari

În felul aceasta,o cantitate foarte mare de zahăr ajunge pe dinţi, favorizând apariţia cariilor dentare. Bacteriile se hrănesc cu zahăr,ceea ce creează un mediu perfect pentru cariile dentare. Obiceiul nervos mai poate duce şi la deteriorarea dinţilor. Medicii recomandă consumul moderat de astfel de bomboane şi doar pe acelea care nu au zahăr.

Credit foto:www.mogujatosama.rs



Recente

slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg