Tipurile de cancer care recidivează cel mai des

1 71894 original jpg jpeg

Tumorile, indiferent de tipul lor, recidivează în funcţie de mai mulţi factori, cum ar dimensiunea şi localizarea cancerului. Totuşi, sunt câteva forme care reapar şi se răspândesc extrem de rapid.

Trebuie să ştii că unele au o viteză foarte mare de răspândire şi,dacă nu sunt depistate la timp şi tratate,sunt fatale.

Cancerul pulmonar,pe primul loc

Pe lista neagră cu tumori greu de vindecat,care se întinde cu o viteză uluitoare,este cancerul pulmonar. Din păcate,boala este detectată cel mai frecvent când este în stadii avansate. În cele mai multe cazuri,pacienţii diagnosticaţi cu acest tip de canceraflă şi de prezenţa metastazelor. Plămânii depind de vasele sangvine şi de cele limfatice şi de aceea este accelerată viteza de răspândire.

Cancerul de sân,şi el foarte periculos

În fiecare an,la noi,sunt depistate câteva zeci de mii de femei care prezintăcancer de sân. De ce apare această tumoare? Din fişele medicale,bazate pe investigaţii amănunţite,cele mai multe tumori mamare sunt declanşate de expunerea la estrogeni (apariţia ciclului menstrual la o vârstă mai mică şi intrarea la menopauză mai târziu expun corpul la estrogeni pe o perioadă mare),obezitatea,consumul de alcool şi tratamentele de substituţie hormonală,iar aici întră şi pilulele contraceptive.

Poţi recunoaşte o tumoare prin următoarele simptome:prezenţa unor noduli palpabili nedureroşi,cu suprafaţă neregulată;creşterea asimetrică a texturii sânului,retragerea sfarcului sau a unei porţiuni din el;deformarea unui sân,roşeaţă,infecţie.

Atenţie!Cancerul mamar este însoţit foarte rar de durere.

Cancerul de pancreas,în top III inamici ai sănătăţii

Acest tip de tumoare este şi mai agresivă pentru persoanele trecute de 50 de ani,în special pentru fumători. Consumul de alcool şi dieta bogată în grăsimi,prăjeli şi în afumături se numără printre factorii implicaţi în apariţia tumorii pancreatice.

De asemenea,şi genele joacă un rol definitoriu în declanşarea cancerului şi a recidivelor. Dacă în familie există persoane diagnosticate cu pancreatită cronică şi cu diabet zaharat de tip 1 sau 2,riscul să apară cancerul pancreatic este mai mare.

Din păcate,boala este depistată târziu,când deja există metastaze. Cancerul de pancreas recidivează adesea local sau metastatic.

Printre simptomele care însoţesc boala se numără coloraţia galbenă a pielii (icterul),urina închisă la culoare,durerea în partea superioară a abdomenului,care se propagă spre spate şi care nu cedează la administrarea de medicamente analgezice,scaunele decolorate,senzaţia de greaţă şi de vomă,lipsa poftei de mâncare,starea generală de slăbiciune şi scăderea în greutate.Recente

Ce simptome da boala streptococica  Sursa imagine shutterstock 2178458807 jpg
vinuri medicinale shutterstock 459282892 jpg
clickpentrufemei jpg
mamă alergică la copil  sursa   Shutterstock jpg
planta de gradina iarna jpg
Bebelus care plange  jpg
vitamina D jpg
Filme de Craciun de evitat cand esti cu copiii  Sursa imagine shutterstock 1868925283 jpg
sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece  Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate  jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic  jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg