Tu ştii să faci diferenţa între răceală şi gripă?

1 66467 original jpg jpeg

Deşi au manifestări comune, foarte multă lume confundă aceste două afecţiuni încă de la primele simptome. Răceala şi gripa, însă, se diferenţiază una de cealaltă prin câteva particularităţi.

Înainte de toate,trebuie spus că ambele sunt viroze respiratorii,însă răceala se deosebeşte de gripă,încă de la primele semne ale bolii,prin modul agresiv cu care afectează organismul. De asemenea,răceala durează şi mai puţin decât gripa,care se întinde pe o perioadă mai lungă de timp şi poate prezenta episoade severe asupra organismului.

Cu cât corpul luptă cu toate forţele împotriva bolii,cu atât sistemul imunitar este mai slăbit şi are nevoie de ajutor. Adică de suplimente cu vitamina C,de exemplu.

Semne comune:tuse,strănut şi durere în gât

Primele semne ale bolilor sunt tusea seacă,strănutul şi durerea în gât. Dar acestea nu sunt singurele simptome după care recunoşti o afecţiune de alta.

Răceala debutează cu stări de oboseală,cu strănut,dureri de cap şi de gât,urmate de creşterea consistenţei mucozităţilor nazale şi modificări de culoare a pielii,care capătă un aspect palid.

La gripă,debutul este brusc şi violent. Febra,de 39-40 de grade,este deseori însoţită de oboseală,tuse seacă,frisoane,dureri puternice de cap,dureri oculare şi roşu în gât. Din păcate,febra poate dura între trei şi cinci zile,iar tusea poate pune stăpânire pe corp chiar şi două luni.

Durerile musculare sunt mult mai acute decât în cazul răcelii,iar frisoanele sunt însoţite de dureri abdominale şi ale oaselor,precum şi de senzaţie de usturime a ochilor.

Stările de greaţă şi de vomă sunt,de asemenea,asociate gripei,iar în cazuri grave acestea pot evolua şi în alte probleme gastro-intestinale.

Le poţi trata cu remedii naturiste

Atât răceala cât şi gripa pot fi îmblânzite cu leacurile din natură,care au proprietăţi puternic curative asupra căilor respiratorii. Uleiul de eucalipt are efect antiinflamator,antimicrobian,analgezic şi de stimulare a sistemului imunitar.

Rădăcina de lemn-dulce are o acţiune expectorantă,antispastică şi antiinflamatoare.

Şi uleiul esenţial de eucalipt este bun

Acest ulei este eficient în creşterea anticorpilor din organism şi combaterea infecţiilor,ajută la reducerea febrei,are efect antispatic,antiinflamator şi de calmare a tusei.