Unde-s doi puterea creşte. Programează-te la un screening mamar pe tine şi prietena ta!

1 medicover 3 jpg jpeg

Sănătatea este mai importantă decât toate, iar prevenţia mai bună decât tratamentul. Mai ales în cazul cancerului de sân, afecţiune ce poate fi tratată dacă este depistată la timp şi care în stadiile incipiente nu are simptome.

Deşi tratamentul a avansat considerabil în ultimii ani, depistarea precoce a cancerului este extrem de importantă, chiar şi pe fondul pandemiei. Cancerul de sân nu intră în carantină, este cea mai frecventă formă de cancer pe care o fac femeile şi a doua cauză de deces prin cancer.  

Anual 12.000 de românce sunt diagnosticate cu cancer de sân, potrivit Agenţiei Internaţionale de Cercetare a Cancerului. Adică 12.000 de mame, fiice, surori, bunici, mătuşi, nepoate, colege şi prietene care vor auzi cuvintele: „Aveţi cancer la sân”.

Prelungirea pandemiei de COVD-19 le-a făcut pe unele femei să pună în plan secundar screeningul mamar din teamă de a nu se expune riscului de infecţie cu virusul SARS-Cov-2. Această teamă s-a adăugat anixetăţii pe care o resimţeau deja faţă de ecografia sau mamografia de sân. Toate aceste temeri pot duce însă la o proporţie mai mare a femeilor diagnosticate cu cancer într-un stadiu mai avansat, mai dificil de tratat.

Medicover România încurajează româncele să nu mai amâne ecografia mamară, şi să le motiveze şi pe mamele, prietenele şi colegele lor să facă această investigaţie de rutină care le poate salva viaţa, oferind un discount de 30% în clinicile sale din Bucureşti şi din ţară în lunile octombrie şi noiembrie.

Familia şi prietenii joacă un rol important în depăşirea anxietăţii care poate deveni periculoasă atunci când duce la amânări frecvente ale investigaţiilor de rutină. Astfel că Medicover le recomandă femeilor să facă un pact cu sora, prietena sau orice altă persoană dragă şi să se încurajeze reciproc să meargă anual la ecografia mamară.

Pentru a face o ecografie mamară, nu este necesară trimitere de la medicul de familie, iar persoanele interesate se pot programa şi online pe medicover.ro.

Ecografia mamară, recomandată anual, începând cu vârsta de 30 de ani ajută la depistarea precoce a cancerului de sân. Prin acest tip de screening efectuat regulat are loc evaluarea proactivă a ţesutului mamar, înainte de apariţia semnelor sau simptomelor specifice bolii.

Istoricul familial, vârsta, factorii genetici, densitatea mai mare a ţesutului mamar precum şi greutatea corporală pot fi consideraţi factori de risc în apariţia cancerului de san. Nu aveţi nevoie de antecedente familiale pentru a dezvolta cancer de sân. Doar 15% dintre pacientele cu cancer la sân au avut un membru al familiei cu această boală.

Adresaţi-vă medicului atunci când constaţi o schimbare la nivelul sânilor. În general, primul simptom vizibil este prezenţa nodulilor la nivelul unui sân sau a ambilor sâni. Chiar dacă în 80% din cazuri aceşti noduli sunt benigni, acest lucru poate fi stabilit doar în urma unui control de rutină şi a unei ecografie de sân sau a unei mamografii.Recente

Placinta cu ceapa verde Sursa foto shutterstock 2186143417 jpg
detergent pentru spalat rufe jpg
Ceaiul alb Sursa foto shutterstock 394976989 jpg
Melci cu scortisoara Srsa foto shutterstock 587180543 jpg
Ciuperci sote cu spanac Sursa foto shutterstock 1239687739 jpg
hidroponie jpg
Ce cauzeaza sangerarile reduse dupa menopauza sursa foto shutterstock 1268799562 jpg
Rulada cu nuci si scortisoara Sursa foto shutterstock 1679665513 jpg
slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit jpg