Urticaria, cauze şi soluţii

1 66413 original jpg jpeg

În cele mai multe situaţii, urticaria este declanşată în urma contactului direct al pielii cu anumite substanţe alergene. Însă şi stresul poate fi de vină pentru apariţia acestei probleme de sănătate.

Se manifestă sub forma unor pete roz-roşii,oriunde pe suprafaţa pielii corpului şi poate avea un aspect “urzicat”.De multe ori apar şi bubiţe însoţite de mâncărime şi arsuri.

Reacţia alergicănu este doar o problemă de ordin estetic,ci una care poate avea consecinţe grave,de exemplu,poate să provoace un şoc anafilactic.

Alteori,urticaria poate să cauzeze dificultate în respiraţie,dureri de încheieturi,contracturi musculare,migrene,stări febrile,senzaţie de sufocare,secreţii nazale abundente,scăderea tensiunii arteriale.

Pe scurt,de la urticarie se poate ajunge,dacă nu se urmează un tratament adecvat,la complicaţii grave,cum sunt coma şi chiar stopul cardiac.

De ce apare

Cel mai adesea,afecţiunea apare din cauza histaminei,substanţa care poate fi introdusă în organism prin anumite alimente,dar care poate fi secretată şi de corp şi produce o erupţie cutanată. Această erupţie este însoţită de inflamaţie şi prurit.

Există şi cazuri când urticaria apare de la infecţiile netratate,cum sunt cele în gât,infecţiile genitale,urinare,dar şi infecţiile virale pot fi responsabile pentru declanşarea bolii.

Dacă la adulţi lucrurile sunt mai complicate,la copii urticaria apare de la simple răceli.

Mâncarea alterată,principalul vinovat

Pe lista cu alimente care au potenţial alergense numără ouăle,arahidele,peştele,fructele de mare,scoicile,nucile,dar şi migdalele,alunele şi fisticul. De asemenea,laptele poate creea reacţie alergică,mai ales în cazul copiilor.

Din păcate,urticaria poate fi cauzată şi de consumul unor alimente stricate. În cazul acesta,microbii din mâncarea alterată intră în reacţie cu proteinele din mâncare şi produc histamină.

În acest caz,peştele este cel mai periculos. Mai ales cel necurăţat,care are multe bacterii în tubul digestiv,iar acestea produc o cantitate mai mare de histamină.

De fapt,cu cât sunt mai alterate,cu atât alimentele produc mai multă histamină. Pentru a evita apariţia urticariei,este bine să îndepărtezi rapid intestinele peştilor.

Şi aspirina favorizează apariţia urticariei

Unele tratamente medicamentoase dau sensibilitate şi creează un mediu propice dezvoltării acestei afecţiuni.

Printre cele mai frecvent folosite pastile care pot provoca urticarie se numără aspirina şi penicilina,lor adăgându-se şi medicamentele cum sunt diureticele,unele anestezice şi antibiotice.Recente

casa bântuită foto  Shutterstock jpg
Pui souvlaki Sursa foto shutterstock 1145156660 jpg
rochii elegante jpg
Regina Victoria – secvențe jpeg
menopauza jpg
Tort cu mousse de capsuni Sursa foto shutterstock 1438016888 jpg
pierderi de memorie jpg
Ce se intampla daca mananci oua in fiecare zi Sursa foto shutterstock 714691903 jpg
Musaca greceasca Sursa foto shutterstock 271634957 jpg
featured image (1) (1) (1) jpg
dormitor, usa deschisa jpg
femeie zambeste jpg
cum alegi parfumul pentru partenerul tau 1068861017 jpg
Cobbler cu capsuni sursa foto shutterstock 1762492469 jpg
Exercitii subtierea taliei Sursa foto shutterstock 2165962403 jpg
obezitate jpg
femeie care se tunde sursa  Shutterstock jpg
Intepatura de albine jpg
azil de batrani png
apa termala femeie zambind jpg