Valorile normale ale afecţiunilor îţi spun dacă eşti sănătoasă

1 72154 original jpg jpeg

După cum bine se ştie, după luarea de medicamente, mereu există un progres. De aceea, este important să observi diferenţele de la analize şi progresul făcut acasă.

Pentru a şti dacă eşti sănătoasă,trebuie să ştii care sunt valorile normale pentru cele mai comune afecţiuni cu care te-ai putea confrunta. Pentru că,acum poţi şti şi singură dacă există o îmbunătăţire sau,din contra,o înrăutăţire.

Iată care sunt afecţiunile la care trebuie să menţii mereu sub control valoarea:1. Tensiunea arterială

Primul lucru la care trebuie să fii mereu atentă este valoarea tensiunii arteriale,pentru că este foarte important pentru sănătate.

este cunoscută ca

,pentru că nu sunt prezente simptome care să te înştiinţeze dinainte.

Ştii că valoarea tensiunii arteriale este formată din două numere. Prima este cea sistolică,iar a doua diastolică. Acestea indică valoarea cu care sângele ajunge la artere. Tensiunea arterială normală trebuie să fie cuprinsă între 120/80.

Dacă te confrunţi cu valoarea tensiunii arteriale crescute,atunci trebuie să elimini din alimentaţie sarea şi să mănânci mai multe legume. Şi practicarea de exerciţii fizice este la fel de importantă.

2. Colesterolul

La fel ca tensiunea arterială,şi colesterolul este format din două valori:lipoproteina care conţine cea mai mare cantitate de colesterol (LDL-rău),şi nivelul scăzut de colesterol (HDL-bun). Totalul acestor două valori nu trebuie să depăşească 200.

este cunoscut ca

şi nu trebuie să fie mai mic de 100.

trebuie să fie în jurul valorii de 60.

Acestea îşi pot schimba valoarea atunci când persoana respectivă se confruntă cu afecţiuni cardiovasculare sau a suferit un atac de cord. Este foarte important să mergi la medic dacă te confrunţi cu una dintre acestea.

  

3. Hormonul de stimulare a tiroidei (TSH-ul)

Se estimează că 1 din 8 persoane,în special femeile,se confruntă cu afecţiuni ale glandei tiroide. Acestea cauzează oboseală,scăderea sau luarea în greutate şi dureri cronice. Atunci când ştii care este valoarea hormonului de stimulare a tiroidei,îi este mai uşor medicului pentru eliminarea acestui simptom. Nivelul normal de TSH trebuie să fie cuprins între 0,4 şi 5,6 IU/ml. Acestea pot fi descoperite prin analize.

4. Glicemia

La fel de important este şi testul hemoglobinei care măsoară nivelul glicemiei din corp,şi se face o dată la 3 luni. Testul A1C clasifică următoarele:

5.7 sau mai puţin=stare de sănătate bună;

5.8-6.4=prediabet (este cel care spune că ceva nu este bine);

6.5  şi mai mult=diabet.

Dacă te confrunţi cu un nivel ridicat al glicemiei,trebuie să ai foarte mare grijă ce mănânci,la ce oră şi ce alimente. În acest caz trebuie să faci tot posibilul să menţii sub control nivelul glucozei din sânge,dar şi greutatea.

5. Deficienţa de minerale în oase

După vârsta de 30 de ani,organismul nu mai absoarbe mineralele în oase şi există riscul de a suferi de osteoporoză şi fracturi. Carenţa acestor minerale este uşor de aflat. Există un test care-ţi spune densitatea,iar cea normală trebuie să fie cuprinsă între 1 şi -1. În plus,poate fi controlată prin consumul de mai multe alimente bogate în calciu şi magneziu.Recente

Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg
Cum sa ti mentii urechile curate in mod corect  Sursa imagine shutterstock 1689079585 jpg
2 jpg
haine pentru doamnele cu parul carunt jpg
Efectele secundare ale pastilele pentru somn jpg
Regina adâncurilor, scufundări  sursa   Shutterstock jpg
otet jpg
Click! pofta buna jpg
Cele mai bune alimente pentru rinichi  jpg
Maini tinand un pahar cu apa jpeg
haine  jpg
pliculețul de ceai  sursa   Shutterstock jpg
rozacee acid azelaic shutterstock 1498857530 jpg
Cum iti poate afecta consumul de alcool pielea  Sursa imagine Pixabay jpg
raceala, gripa, simptome jpg
Faci asta zilnic fara sa stii ca iti ia ani din viata  Sursa foto Pixabay jpg