Vrei să rămâi însărcinată? Fereşte-te de aceste 5 alimente şi băuturi care sabotează fertilitatea

1 shutterstock 213024253 jpg jpeg

Ştiai că unele obiceiuri alimentare scad şansele să devii mamă? Dacă îţi doreşti să rămâi însărcinată, stai departe de aceste alimente şi băuturi, pentru că în studiile cercetătorilor au dovedit că sunt dăunătoare pentru fertilitate. Mai mult, acestea favorizează dezechilibrele hormonale.

Dacă încerci să rămâi însărcinată şi până acum nu ai avut succes, să ştii că există multe motive pentru care încă nu s-a întâmplat evenimentul mult aşteptat. Surprinzător, de vină sunt şi dieta şi stilul de viaţă, care produc dezechilibre hormonale, carenţe nutriţionale, acumulări de toxine în organism. Pe lista scurtă, în afară de obiceiurile alimentare nesănătoase se numără şi factorii genetici, afecţiunile cronice, stresul, toate pot afecta fertilitatea.

Iată care sunt acele alimente şi băuturi dăunătoare pentru fertilitate, pe care este mai bine să le scoţi din dieta zilnică, dacă vrei să rămâi însărcinată.

Turmeric

Pe cât este de sănătos pentru organism şi pe cât reduce inflamaţia în corp, pe atât de toxic este turmericul pentru sarcină. În urma studiilor ştiinţifice a ieşit la iveală că turmericul aduce beneficii anti-cancer însă, dacă încerci să rămâi însărcinată, mai bine nu îl consuma. Acţionează ca un contraceptiv oral, influenţând negativ fertilitatea.

Ştevia

Deşi ştevia este un îndulcitor natural, atunci când te străduieşti să rămâi însărcinată, te poate împiedica să concepi un bebeluş. Motivul? Şi aceasta ar putea imita efectul contraceptivelor.

Băuturi alcoolice

Consumul excesiv de alcool, mai mult de 1-2 pahare de vin pe seară, poate elimina nutrimenţi esenţiali din corpul tău. Complexul B care are rol crucial în dezvoltarea fătului poate avea de suferit.

Mai mult decât atât, alcoolul afectează şi producţia de lichid seminal. Alcoolul creşte stresul oxidativ, metabolismul glucozei şi gradul de inflamaţie din corp. Toate adunate luptă împotriva îndeplinirii visului de a deveni mamă.

Lactate sărace în grăsimi

Evită să consumi lactate fără grăsimi! Studiile relevă ca acestea te împiedică să rămâi însărcinată din cauza nivelului ridicat de androgeni.

S-a observat că acest neajuns le afectează în special pe femeile care suferă de sindromul ovarului polichistic, asociat cu cicluri neregulate, infertilitate, testosteron crescut, creştere în greutate şi rezistenţa la insulină. Mai mult, studiile relevă faptul că lactatele integrale îmbunătăţesc fertilitatea şi ovulaţia.

Băuturi carbogazoase

Studiile experimentale sugerează că un consum regulat de sucuri acidulate, dar şi cele cu cafeină, afectează negativ ovulaţia şi fertilitatea.

În plus, cantitatea mare de zahăr creează un puternic dezechilibru hormonal în organism. Şi îndulcitorii artificiali afectează metabolizarea glucozei şi ovulaţia. Cafeina în exces creşte şi nivelul de cortizon în corp, care la rândul lui va creşte glicemia. Un nivel ridicat de zahăr în sânge creează dezechilibre în ovulaţie.

@shutterstockRecente

ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion  sursa   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg
Pensule machiaj jpg
Supa de linte  Sursa foto shutterstock 309501530 jpg
manichiura 3D 2023 shutterstock 1720295548 jpg
Ce sa nu faci cand ai buzele crapate  Sursa foto shutterstock 1846727497 jpg
cadouri de casa noua shutterstock 755663365 jpg
canapea si flori shutterstock 204510988 jpg
Mituri despre igiena feminina  Sursa foto shutterstock 1254137329 jpg
Mancare fructe bautura jpg
Curatenia d eprimavara  Sfaturi utile  624621179 jpg
Prajitura mozaic cu biscuiti  Sursa foto shutterstock 2017645007 jpg
avocado jpg
Manichiura cu gel jpg
protejarea mediului jpg
Supa crema d e legume  Sursa foto shutterstock 152318729 jpg