Moduri incredibile în care muzica poate avea efect negativ asupra ta

1 girl 3231703 1280 jpg jpeg

Este greu de afirmat dac─â muzica este d─âun─âtoare pentru tineri. De la Elvis la rap, p─ârin┼úii au pus pe seama vedetele din industria muzical─â tendin┼úa tinerilor de a consuma droguri sau de a deveni violen┼úi, chiar dac─â nicio cercetare ┼čtiin┼úific─â de renume nu a ar─âtat c─â aceste temeri sunt ├«ntemeiate.

Muzica are meritul de a te face s─â te relaxezi, s─â ui┼úi de probleme sau s─â te distrezi, dar exist─â ┼či situa┼úii ├«n care ajunge s─â aib─â efecte negative pe care nu le-ai fi b─ânuit. De pild─â, celor care ascult─â muzic─â la volum ridicat le poate fi afectat auzul. Adolescen┼úii au preferat ├«ntotdeauna muzica la volum ridicat. Potrivit unui studiu recent al oamenilor de ┼čtiin┼ú─â canadieni, tinerii ├«ncep s─â se confrunte cu simptome de tinitus care ap─ârea de obicei la adul┼úi, dup─â v├órsta de 50 de ani. Nu este singurul efect negativ pe care-l poate avea muzica.

Muzica trist─â poate cre┼čte anxietatea

Cercet─âtorii finlandezi au fost interesa┼úi de efectul muzicii asupra creierului, dup─â ce au efectuat studii multiple ├«n ultimele decenii, ar─ât├ónd c─â emo┼úiile pot fi reglate eficient cu ajutorul muzicii ├«n terapie. Ei au observat c─â ascultarea muzicii triste poate avea ├«ntr-adev─âr un efect negativ asupra s─ân─ât─â┼úii mintale. Au ajuns la aceast─â concluzie prin expunerea subiec┼úilor la muzic─â de diferite tipuri ├«n timp ce erau supu┼či ┼či test─ârii RMN, examin├ónd ce zone ale creierului au fost activate de muzic─â.

Un al studiu al acelora┼či cercet─âtori s-a concentrat ├«n mod special pe versuri, compar├ónd reac┼úiile subiec┼úilor la muzica cu mesaj pozitiv fa┼ú─â de cea cu mesaj negativ. Constatarea lor a fost, dup─â cum se ┼či a┼čteptau, c─â primul tip te face mai fericit, iar cel─âlalt mai trist, ba chiar a r putea s─â contribuie la agravarea problemelor emo┼úionale.

Muzica perturb─â studiul ┼či performan┼úa la locul de munc─â

├Äntr-un studiu simultan realizat la Universitatea din ┼óara Galilor, cercet─âtorii au examinat capacitatea subiec┼úilor de a-┼či aminti informa┼úii ├«n timp ce ascult─â muzic─â ┼či alte sunete. Au fost utilizate cinci stadii diferite - t─âcere, muzic─â favorizat─â de subiect, muzic─â pe care subiectul n-o place, o voce care repet─â numere aleatorii ┼či o voce care repet─â num─ârul trei. ├Än orice caz, subiec┼úii s-au dovedit afecta┼úi cel mai mult de ascultarea muzicii. S-au descurcat cel mai bine ├«n t─âcere ┼či ├«n timp ce ascultau pe cineva repet├ónd cifra trei.

Cercet─âri similare din anii 1990 au dus la inventarea termenului ÔÇ×efectul MozartÔÇŁ, care sugereaz─â c─â unele tipuri de muzic─â pot cre┼čte concentrarea. Cu toate acestea, studiile ulterioare nu au confirmat aceast─â concluzie, iar acesta pare s─â nu confirme rezultatele ini┼úiale.

Muzica pop ar putea să vă erodeze inteligenţa creativă

Este posibil s─â fii con┼čtient de analiza recent─â care arat─â c─â nivelul versurilor de muzic─â pop a sc─âzut ├«n mod constant ├«n ultimii ani la pu┼úin sub nivelul clasei a treia. Fanii muzicii pop tind s─â fie mai pu┼úin creativi dec├ót cei ai genurilor cu mai mult─â varietate muzical─â.Recente

Odorizant natural  jpg
test de sange shutterstock 1761439778 jpg
exercitii fizice   yoga g6f550c290 1280 jpg
pilule shutterstock 2006626376 jpg
pitbull shutterstock 1942867918 jpg
Rosii si castraveti  jpg
ciuperci shutterstock 1848583411 jpg
ochi obositi foto shutterstock
Jucarii de plus jpg
zidul chinezesc shutterstock 7845748 jpg
6 lucruri pe care le poti face pentru sanatatea ta in numai 5 minute jpg
Cola jpg
Elena Gheorghe jpg
Cartofi  jpg
labradoodle shutterstock 2033747033 jpg
Pisica jpg
adolescenti la pc shutterstock 439292719 ok jpg
miros neplacut   shutterstock 1124436698 jpg
suc de fructe jpg
Epilare jpg