Obiceiuri care te îmbătrânesc. Iată cât de mult contează CUM bei apă!

Degeaba investești în multe produse cosmetice și urmezi o dietă sănătoasă, în speranța că vei încetini procesul de îmbătrânire, dacă nu ești atentă la obiceiurile tale zilnice! Îți spunem ce te-ar putea îmbătrâni mai devreme decât crezi. 

image

Oricine își dorește să arate bine și să prevină semnele de îmbătrânire, cum sunt ridurile, pielea uscată, scăderea energiei sau modificările stării de spirit. 

Folosirea produselor de îngrijire, precum cremele hidratante, cele cu factor de protecție sau demachiantele, ajută în acest sens, la fel și dieta sănătoasă, echilibrată, care conține majoritatea alimentelor bogate în nutrienți, respectiv - fructe, legume, cereale integrale, leguminoase, paște și carne de bună calitate. Totuși, aceste lucruri nu sunt suficiente! 

Citește și acest articol: Adormi adesea fără să te demachiezi? Uite ce se întâmplă cu tenul tău! 

Ce te îmbătrânește mai repede? 

Dacă îți dorești să te bucuri cât mai mult timp de energia și de aspectul tinereții, este necesar să acorzi mai multă atenție stilului de viață pe care îl ai. Este dovedit că stresul te îmbătrânește, la fel și lipsa de socializare, ranchiuna și supărarea. Dacă ești hipertensiv, ai grijă de starea ta de sănătate și mergi des medic, deoarece hipertensiunea arterială favorizează deteriorarea creierului! 

De ce nu este bine să folosești prea multe produse de îngrijire

Dacă folosești produse de îngrijire pentru față și corp, ai grijă să nu o faci în exces și acordă atenție calității acestora! Marea majoritate a produselor din comerț conțin substanțe chimice, care pot usca pielea și deregla activitatea hormonală, așa că acordă atenție și acestui aspect! 

Cum te poate afecta transpirația? 

Sportul este esențial pentru o viață sănătoasă și lungă, dar dacă este făcut în exces, există riscul de a dezvolta inflamație în corp, insomnie și scăderea sistemului imunitar. După ce te-ai antrenat, este absolut necesar să faci duș! Transpirația care stă pe piele provoacă inflamații și iritații, iar dacă vei face un obicei din asta, pielea ta va căpăta un aspect îmbătrânit. 

Telefonul te îmbătrânește! 

Desigur, nu telefonul în sine este un factor declanșator al îmbătrânirii premature, ci numărul de ore pe care îl petreci privind în ecranul său. În timp, poate cauza tulburări de vedere și dureri de cap. Mai mult, privitul în jos la telefonul mobil afectează coloana vertebrală, gâtul și te îmbătrânește mai repede. 

Vezi și acest articol: Fructele goji îmbătrânesc vederea 

Contează și cum bei apă! 

Poate că bei suficientă apă, deoarece ești conștient de importanța hidratării, însă la fel de important este și cum o bei! Consumul apei din sticlă favorizează apariția ridurilor în jurul gurii, așa că, pentru a le preveni, mai bine bei apă dintr-un pahar sau din cană.

  • Consumi și multă cafea? Încearcă să reduci cantitatea de cofeină, deoarece te deshidratează, îți usucă pielea și o îmbătrânește! 

Sursă foto: Shutterstock