N-are rost să-ţi ascunzi vârsta! Această parte a corpului te dă de gol!

În ciuda respectării rutinei de îngrijire a pielii de două ori pe zi, cu aplicarea de produse de curăţare, hidratare şi protecție solară, există părți ale corpului care prezintă semne evidente de îmbătrânire.

image

Cu o îngrijire specială, o anumită parte a corpului nu va da semne de îmbătrânire. Află care este această parte a corpului despre care dermatologii spun că îţi dezvăluie vârsta mai bine decât oricare alta. Există câteva tehnici simple care ar putea minimiza efectele îmbătrânirii.

Mâinile îţi arată vârsta reală

Dacă acorzi o atenție sporită feței și gâtului în rutina de îngrijire a pielii, dar nu şi mâinilor, acestea tind să-ţi arate vârsta. Pielea mâinilor este subțire, delicată și influențată de o multitudine de factori. Printre aceşti factori sunt spălarea frecventă a mâinilor, utilizarea dezinfectantului, vremea, razele ultraviolete, vântul. Din aceste motive, este esențial să ai grijă de mâini la fel de mult cum ai de ten.

Vezi şi: Reţete de măşti antiîmbătrânire cu ingrediente din bucătărie

Cum să-ţi speli mâinile pentru a nu le irita

Igienizare mâinilor de mai multe ori pe zi este necesară, dar poate îmbătrâni pielea. Spălarea frecventă cu apă fierbinte şi săpunuri dure sau folosirea de dezinfectante pe bază de alcool usucă pielea și provoacă iritații. De aceea, trebuie folosite săpunuri blânde, eventual unele cu uleiuri de plante sau unt de shea, şi creme hidratante menite să repare pielea.

Pont

La spălarea vaselor, foloseşte mănuşi pentru a-ţi proteja mâinile

Vezi şi: Cele 7 părţi ale corpului care îţi trădează vârsta, indiferent de machiaj sau de hainele purtate

Investește în cremă de mâini

Pentru a evita deshidratarea pielii, aplică o cremă de mâini de calitate. Ingredientele ideale ar trebui să fie glicerol, glicerină, uree, ceramide, acid hialuronic și diverse uleiuri vegetale, unt de shea. Trebuie evitate ingredientele dure care usucă pielea cum ar fi alfa-hidroxi-acizi sau AHA. Ocoleşte şi produsele cu un pH alcalin mai mare de şapte.

FOTO: Shutterstock