Dieta anti-îmbătrânire. Ce mâncăm ca să ne menținem tineri

Dacă doriți să încetiniți procesul îmbătrânirii, soluția e mai simplă decât credeați. Există alimente care ne îmbunătățesc longevitatea și funcția congnitivă. Care sunt acelea?

image

Anumite alimente conțin nutrienți valoroși, care țin timpul pe loc cu ajutorul componentelor lor – antioxidanți, acizi omega-3 și clorofilă, de exemplu. Ce trebuie să conțină farfuria noastră de zi cu zi pentru a ne menține într-o formă fizică bună, în ciuda trecerii anilor?

Legumele

Legumele de culoare verde închis sunt pline de vitaminele A și C, minerale, fibre și nitrați, care încetinesc declinul cognitiv și previn distrugerea celulelor. Clorifila din legumele verzi ne protejează organismul de radicalii liberi, care cauzează îmbătrânirea. Cu cât e verdele mai închis, cu atât mai multă clorofilă conține leguma respectivă.

Mai mult, acestea sunt bogate în antioxidanți, care hidratează pielea și îi conferă elasticitate. Iar vitamina A întărește țesutul care protejează epiderma, în timp ce vitamina C asigură necesarul de colagen.

Nucile și semințele

Nucile sunt o sursă de proteine, antioxidanți, vitamine, minerale și grăsimi nesaturate. Migdalele au în componență vitamina E, care protejează pielea de razele UV, repară țesuturile și menține pielea hidratată, lucru care o împiedică să facă multe riduri. Nucile, în general, ajută la încetinirea declinului cognitiv și a pierderii masei musculare, din cauza îmbătrânirii.

Alunele au acizi omega-3, care ne protejează de razele soarelui, și ne întăresc membranele celulare. Iar rodiile sunt mană cerească pentru organism. Pline de vitamina C și antioxidanți, reduc inflamația și previn stricăciunile din corp cauzate de radicalii liberi.

image

Alimentele fermentate

Au efect anti-îmbătrânire, anti-hipertensiv, anti-inflamator, anti-diabetic, anti-cancerigen și anti-alergic. Mai e nevoie de vreun alt motiv ca să consumăm iaurt, sana sau chefir?!

Fructele

Papaya e un superaliment plin de antioxidanți și vitaminele A, C, K și E. Enzimele conținute de acest fruct au efect anti-inflamator, care ajută în lupta cu trecerea anilor. Afinele au vitaminele A și C, dar și un antioxidant care protejează pielea de soare, stres, poluare și împiedică pierderea colagenului. Mai mult, ajută la menținerea unei vederi bune și-a capacității de-a învăța lucruri noi.

foto - Shutterstock



Recente

Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg
e1d2eb55a7735811b8523ddc3e0663b5d7 (1) jpg
e1ed72bf6593c6f222ff50df84f10410f1 jpg