Dieta anti-îmbătrânire. Ce mâncăm ca să ne menținem tineri

Dacă doriți să încetiniți procesul îmbătrânirii, soluția e mai simplă decât credeați. Există alimente care ne îmbunătățesc longevitatea și funcția congnitivă. Care sunt acelea?

image

Anumite alimente conțin nutrienți valoroși, care țin timpul pe loc cu ajutorul componentelor lor – antioxidanți, acizi omega-3 și clorofilă, de exemplu. Ce trebuie să conțină farfuria noastră de zi cu zi pentru a ne menține într-o formă fizică bună, în ciuda trecerii anilor?

Legumele

Legumele de culoare verde închis sunt pline de vitaminele A și C, minerale, fibre și nitrați, care încetinesc declinul cognitiv și previn distrugerea celulelor. Clorifila din legumele verzi ne protejează organismul de radicalii liberi, care cauzează îmbătrânirea. Cu cât e verdele mai închis, cu atât mai multă clorofilă conține leguma respectivă.

Mai mult, acestea sunt bogate în antioxidanți, care hidratează pielea și îi conferă elasticitate. Iar vitamina A întărește țesutul care protejează epiderma, în timp ce vitamina C asigură necesarul de colagen.

Nucile și semințele

Nucile sunt o sursă de proteine, antioxidanți, vitamine, minerale și grăsimi nesaturate. Migdalele au în componență vitamina E, care protejează pielea de razele UV, repară țesuturile și menține pielea hidratată, lucru care o împiedică să facă multe riduri. Nucile, în general, ajută la încetinirea declinului cognitiv și a pierderii masei musculare, din cauza îmbătrânirii.

Alunele au acizi omega-3, care ne protejează de razele soarelui, și ne întăresc membranele celulare. Iar rodiile sunt mană cerească pentru organism. Pline de vitamina C și antioxidanți, reduc inflamația și previn stricăciunile din corp cauzate de radicalii liberi.

image

Alimentele fermentate

Au efect anti-îmbătrânire, anti-hipertensiv, anti-inflamator, anti-diabetic, anti-cancerigen și anti-alergic. Mai e nevoie de vreun alt motiv ca să consumăm iaurt, sana sau chefir?!

Fructele

Papaya e un superaliment plin de antioxidanți și vitaminele A, C, K și E. Enzimele conținute de acest fruct au efect anti-inflamator, care ajută în lupta cu trecerea anilor. Afinele au vitaminele A și C, dar și un antioxidant care protejează pielea de soare, stres, poluare și împiedică pierderea colagenului. Mai mult, ajută la menținerea unei vederi bune și-a capacității de-a învăța lucruri noi.

foto - Shutterstock



Recente

fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg
Laptele cu mirodenii regleaza glicemia si digestia  Sursa foto shutterstock 1843827337 jpg
pesticide jpg