Dieta anti-îmbătrânire. Ce mâncăm ca să ne menținem tineri

Dacă doriți să încetiniți procesul îmbătrânirii, soluția e mai simplă decât credeați. Există alimente care ne îmbunătățesc longevitatea și funcția congnitivă. Care sunt acelea?

image

Anumite alimente conțin nutrienți valoroși, care țin timpul pe loc cu ajutorul componentelor lor – antioxidanți, acizi omega-3 și clorofilă, de exemplu. Ce trebuie să conțină farfuria noastră de zi cu zi pentru a ne menține într-o formă fizică bună, în ciuda trecerii anilor?

Legumele

Legumele de culoare verde închis sunt pline de vitaminele A și C, minerale, fibre și nitrați, care încetinesc declinul cognitiv și previn distrugerea celulelor. Clorifila din legumele verzi ne protejează organismul de radicalii liberi, care cauzează îmbătrânirea. Cu cât e verdele mai închis, cu atât mai multă clorofilă conține leguma respectivă.

Mai mult, acestea sunt bogate în antioxidanți, care hidratează pielea și îi conferă elasticitate. Iar vitamina A întărește țesutul care protejează epiderma, în timp ce vitamina C asigură necesarul de colagen.

Nucile și semințele

Nucile sunt o sursă de proteine, antioxidanți, vitamine, minerale și grăsimi nesaturate. Migdalele au în componență vitamina E, care protejează pielea de razele UV, repară țesuturile și menține pielea hidratată, lucru care o împiedică să facă multe riduri. Nucile, în general, ajută la încetinirea declinului cognitiv și a pierderii masei musculare, din cauza îmbătrânirii.

Alunele au acizi omega-3, care ne protejează de razele soarelui, și ne întăresc membranele celulare. Iar rodiile sunt mană cerească pentru organism. Pline de vitamina C și antioxidanți, reduc inflamația și previn stricăciunile din corp cauzate de radicalii liberi.

image

Alimentele fermentate

Au efect anti-îmbătrânire, anti-hipertensiv, anti-inflamator, anti-diabetic, anti-cancerigen și anti-alergic. Mai e nevoie de vreun alt motiv ca să consumăm iaurt, sana sau chefir?!

Fructele

Papaya e un superaliment plin de antioxidanți și vitaminele A, C, K și E. Enzimele conținute de acest fruct au efect anti-inflamator, care ajută în lupta cu trecerea anilor. Afinele au vitaminele A și C, dar și un antioxidant care protejează pielea de soare, stres, poluare și împiedică pierderea colagenului. Mai mult, ajută la menținerea unei vederi bune și-a capacității de-a învăța lucruri noi.

foto - Shutterstock



Recente

Ce contează cu adevărat când alegi un cuptor incorporabil   ghidul tău pentru 2025 jpg
Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png