1 Iunie, o altfel de Zi a Copilului

1 55034 original jpg jpeg

1 iunie este o zi magicăpentru toţi copiii. Pentru copiii de la centrul Învingem Autismul ziua a început cu multăveselie şi culoare. Încă de la ora 10.00, ei au fost întâmpinaţi de animatori care, alături de specialiştii centrului, s-au jucat cu copiii, au dansat, au cântat şi au împărţit cadouri.

Acţiunea a fost oferită de o clinică stomatologică specializată în relaţionarea şi comunicarea cu copiii,inclusiv cu aceia care suferă de autism şi care,de multe ori,sunt refuzaţi în cabinetele stomatologice nespecializate. Clinica va dona încasările obţinute pe parcursul zilei de 1 iunie centrului Învingem Autismul. În plus,le va oferi copiilor şi consultaţii gratuite la clinică. Copiii din cadrul centrului au fost foarte curajoşi şi au interacţionat foarte bine cu animatorii. Cel mai mult le-au plăcut baloanele realizate în diferite forme şi jocurile.

Acţiunea de 1 iunie s-a bucurat de sprijinul actriţei Manuela Hărăbor,mama lui Andrei,diagnosticat cu autism.

„Mă bucur că şi de 1 iunie,copiii de la centrul Învingem Autismul vor simţi dragoste şi grijă din partea unor oameni care înţeleg cât este de important ca aceşti copii să nu fie nevoiţi să renunţe la terapii,din cauza lipsei de fonduri. Mai mult,consider că este foarte important ca micuţii de la centru vor face cunoştinţă cu medicii stomatologi pediatri,care ştiu să interacţioneze cu ei şi care îi vor ajuta să îşi învingă temerile”,declară actriţa Manuela Hărăbor.

„Suntem bucuroşi să fim alături de copiii din cadrul centrului Învingem Autismul. Încercăm să le oferim un prilej de bucurie şi,totodată,sprijin pentru a putea beneficia mai departe de terapiile necesare dezvoltării lor. Ştim cât este de important ca aceşti copii să beneficieze de ajutor specializat astfel încât să aibă aceleaşi şanse precum toţi copiii”,a spus Dr. Oana Taban.

Acţiunea din 1 iunie este doar unul dintre proiectele incluse în programul activ de responsabilitate socială „Nouă ne pasă” desfăşurat din anul 2008 de către grupul Dent Estet.

1 Iunie va reprezenta o altfel de Zi a Copilului,prin faptul că fondul adunat în urma încasării costului tratamentelor dentare efectuate va fi direcţionat către Asociaţia Învingem Autismul şi va contribui la recuperarea a 23 de copii care participă la ore de terapie. Scopul vizează susţinerea acestor copii atât din partea clinicii,cât şi din partea pacienţilor,care au ocazia astfel să participe activ în această acţiune de implicare socială.