10 activităţi de interior pe care le putem desfăşura împreună cu cei mici

1 16130420539 0756134147 k jpg jpeg

Jocurile de interior sunt pentru copiii de toate vârstele, aşa că am realizat o listă cu activităţi care pot alunga plictiseala, dar vor antrena, în acelaşi timp, şi mintea. O zi aparent banală se poate transforma într-una cu zâmbetul pe buze, singura condiţie este să fim creativi.

1. Vânătoarea de comori. Aveţi nevoie de câţiva nasturi. Ascundeţi-i în cameră, în locuri diferite, şi daţi-i celui mic un pahar. Invitaţi-l să înceapă vânătoarea de comori, oferindu-i indicaţiile „rece”, „cald”, „fierbinte”, în funcţie de cât de aproape este de obiectul ascuns. Stabiliţi un timp limită. Pune-ţi cronometru şi START la distracţie.

2. Mima. Un jucător se gândeşte la un animal şi mimează, iar celalalt trebuie să ghicească, punând cel mult cinci întrebări. Se răspunde numai cu DA sau NU. Acest joc este foarte distractiv, iar toată lumea va râde cu lacrimi.

3. Cutia misterelor. Aveţi nevoie de o cutie de carton, de o faţă de masă (un prosop) şi de câteva jucării. Puneţi jucăriile în cutie şi acoperiţi-o cu faţă de masă, astfel încât nimeni să nu poată vedea ce este în interior. Jucătorul trebuie să bage mâna şi să ghicească obiectul atins.

4. Gustă şi ghiceşte. Această activitate îl va face pe cel mic mai conştient de simţul gustului. Puneţi pe o farfurie, în cantităţi mici, mai multe alimente sărate, dulci, acre şi amare, neapărat şi fructe sau legume. Arataţi-i celui mic cum se joacă. Închideţi ochii şi gustaţi, apoi ghiciţi. Indemnaţi-l să intre în acest amuzant joc.

5. Cursa cu obstacole. Aranjează mai multe scaune în linie şi pune-l pe cel mic să treacă pe sub acestea, fară să le atingă. Acordă un timp limită. La finalul cursei oferă-i un premiu, cum ar fi un fruct sau o gustare dulce.

6. „Spune-mi o poveste”. Acest joc este un mod extraordinar de a stimula creativitatea copilului. Începeţi povestea imaginară, apoi îndemnaţi-l pe cel mic să continue, fără să îl opriţi sau fără să îl corectaţi. Lăsaţi-l să „ţese” povestea exact aşa cum va dori. O să fiţi uimiţi de ceea ce veţi afla, pentru că poveştile copiilor ar putea fi despre lucrurile care li s-au întâmplat de fapt.

7. Dansează până „îngheţi”. Alegeţi o melodie ritmată şi dansaţi. În momentul în care puneţi pauză, trebuie să rămâneţi „îngheţati” în acea poziţie. Câştigă cine reuseşte să stea nemişcat mai mult de 30 de secunde.

8. Aruncă şoseta. Aducem baschetul la noi acasă. Aveţi nevoie de şosete şi de un coş de rufe. Rotiţi şosetele astfel încât să obţineţi o bilă şi aşezaţi coşul de haine la câţiva metri distanţă faţă de locul în care vă aflaţi. Exersaţi-vă talentul aruncând la coş.

9. Ne menţinem echilibrul. Trebuie să avem o bandă adezivă şi puţin spaţiu în cameră. Lipiţi banda pe podea pentru a crea o linie dreaptă. Copilul trebuie să meargă doar pe acea bandă, fără să-şi piardă echilibrul, ţinând pe cap o carte. Faceţi şi mai interesant jocul şi cereţi-i celui mic să meargă înapoi cu spatele.

10. Spune-mi ce lipseşte. Trebuie să adunaţi mai multe obiecte şi să le puneţi în ordine pe masă. Lasaţi-l pe cel mic să se uite la ele cateva secunde, apoi legaţi-l la ochi. Luaţi din acel şir unul sau două obiecte şi puneţi-l să zică ce lipseşte.



Recente

cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg