10 filme pe care orice copil ar trebui să le vadă

1 83577 original jpg jpeg

Desenele animate nu sunt doar amuzante, ci transmit mesaje pozitive copiilor. În plus, sunt o modalitate excepţională de a petrece timp în familie. De la poveşti cu zâne, animăluţe şi aventuri cu supereroi, toate vor aduce zâmbete pe chipurile celor mici.

1. În căutarea lui Nemo (Finding Nemo, 2003) 

După ce un rechin i-a mâncat mama şi fraţii, Nemo a rămas în grija tatălui. Într-o zi, Nemo se pierde de tatăl său şi este prins în năvodul unei bărci şi ajunge în acvariul unui dentist. E un film care a primit Oscarul pentru cel mai bun film de animaţie.

image

2. Regatul de gheaţă (Frozen, 2013)

Când o profeţie malefică face ca un întreg regat să se cufunde într-o iarnă veşnică, tânăra Anna va trebui să facă echipă cu Kristoff, un muntean îndrăzneţ, pentru a porni în căutarea Elsei, singura care ar putea pune capăt blestemului.

image

3. Lilo şi Stitch (2002)

Lilo este o fetiţă hawaiiană care adoptă un „căţel” ciudat pe care îl numeşte Stitch. Acesta ar fi animalul de companie perfect dacă nu ar exista ca urmare a unui experiment genetic şi dacă nu ar fi urmărit de cei de pe planeta sa maternă.

image

4. Povestea jucăriilor (1995, 1999, 2010)

Un cowboy şi un astronaut de jucărie care îi aparţin unui băieţel nu se înţeleg. Când jucăriile acestuia sunt ameninţate cu dezmembrarea, cowboy-ul şi astronautul se aliază pentru a se salva.

image

5. Wall-E (2008)

În 2700, oamenii au plecat de pe Pământ, dominat de gunoaiele rămase pe urma lor. Robotul Wall-E trebuie să mute cuburi de gunoi compactat. În timp, el îşi formează personalitatea. Când oamenii vor să verifice starea Pământului, trimit în inspecţie un alt robot, pe Eve, de care Wall-E se îndrăgosteşte.

image

6. Frumoasa şi Bestia (1991)

Belle e o fată nemulţumită de viaţa ei dintr-un orăşel provincial al Franţei. Bestia este un prinţ transformat, printr-o vrajă, într-un animal fioros pentru că nu e în stare să iubească. Destinele celor doi se întrepătrund.

image

7.The Lego Movie (2014)

Emmet lucrează în industria producerii jucăriilor Lego şi e un tip obişnuit să urmeze cu stricteţe regulile. El ajunge în compania unor străini curajoşi, alături de care porneşte într-o călătorie epică pentru a opri distrugerea universului Lego. Emmet şi prietenii lui trebuie să îl oprească pe Lord Business.

image

8. Regele Leu (1994)

Micul leu Simba, fiul puternicului rege Mufasa, este alungat din regat după ce tatăl lui este ucis de Scar, maleficul său unchi. În sălbăticie, Simba duce o viaţă fără griji alături de celelalte animale ale junglei, dar, la maturitate, este vizitat de spiritul tatălui ucis.

image

9. Shrek (2001, 2004, 2007, 2010)

Filmul spune povestea căpcăunului Shrek, care trăieşte singur în pustietatea unei păduri din ţinutul Duloc. Când lordul Farquaad, maleficul stăpân al ţinutului, exilează toate personajele de basm în pădure, casa lui Shrek devine loc de refugiu.

image

10. Reţeaua miraculoasă (Charlotte’s Web, 2006)

Fern hrăneşte un purcel până când acesta creşte prea mare şi trebuie dus alături de fraţii săi. Purceluşul se împrieteneşte cu toate animalele, chiar şi cu Charlotte, un păianjen simpatic.

image

Sursă: totuldespremame.ro