3 idei să ajuţi copiii cu boli grave

1 72096 original jpg jpeg

Cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, Asociaţia timişoreană „Un copil pentru copii” îţi dă ocazia să ajuţi copiii bolnavi, participând la concertul de Crăciun organizat de ei, făcând o donaţie sau comandând un coş-cadou cu bunătăţi făcute în casă de mamele din asociaţie.

În luna martie a acestui an,a fost înfiinţată Asociaţia Un copil pentru copii,în Comuna Peciu Nou din judeţul Timiş. Este un proiect de suflet care a pornit de la un băieţel bolnav,pe nume Rareş,care a fost ajutat să se însănătoşească. Mama lui,Diana Cozma,a decis să întoarcă binele primit în urmă cu doi ani persoanelor care au nevoie de sprijin financiar. Poţi citi mai multe despre asociaţie şi despre Rareş aici.

Povestea Asociaţiei Un copil pentru copii a început odată cu demararea unei campanii de adunare de fonduri pentru Rareş,care avea nevoie de o operaţie de chist pe creier. Suma necesară s-a adunat în doar câteva săptămâni,iar în februarie 2009,a fost operat cu succes în Germania. De atunci,mama lui împreună cu două bune prietene au ajutat şi alţi copii bolnavi în mod direct sau prin organizarea de evenimente pentru a strânge fonduri,aşa cum se va întâmpla şi acum,în preajma Sărbătorii Naşterii Domnului:

-concert de Crăciun,duminică,16 decembrie,de la ora 17.00,la Căminul Cultural din Penciu Nou. Biletele costă 10 lei fiecare. Pentru a le cumpăra,telefonează la 0768.232.910. Toate biletele vor participa la tombola care va avea loc la finalul concertului. Banii care se vor strânge cu această ocazie vor fi donaţi unei fetiţe în vârstă de şapte ani,Alexandra Constantinescu,diagnosticată cu artrogripoz,în vederea achiziţionării unui cărurior performant.

-coşuri-cadou pregătite cu atenţie de mamele din asociaţie. Coşurile conţin gemuri şi dulceţuri de casă (nuci verzi,caise,piersici,pere,cireşe,cu şi fără scorţişoară),fructe uscate,ceaiuri (tei,muşeţel,mentă,soc),biscuiţi de casă. Preţul unui coş-cadou este 25 de lei şi comenzile se pot face prin e-mail dianacozma@uncopilpentrucopii.rosau la telefon 0768.232.910. Banii adunaţi vor fi direcţionaţi către o terapie nouă pe care Rareş o va urma începând cu anul viitor.

-strângere de fonduri pentru Sebastian Link,un copil în vârstă de 2 ani,diagnosticat cu pareză de nerv cubital şi radial drept,care are nevoie de o intervenţie chirurgicală programată a avea loc la Szeged,în Ungaria.

Sebastian locuieşte cu mama lui în Timişoara,în chirie. Părinţii lui sunt divortaţi,iar mama lui se descurcă foarte greu. Sebastian are nevoie de 1.000 de euro şi sperăm ca acum,în prag de sărbători,să reuşim să sensibilizăm cât mai multă lume şi să-i ajutăm mama să adune suma necesară.

Donatiile se pot face în contul asociaţiei cu specificaţia „donaţie pentru Sebastian”,sau direct mamei acestuia. Pentru mai multe informaţii,poate fi contactă doamna Link,mama lui Sebastian,la telefon 0729.652.773.