4 alimente pe care un copil trebuie să le mănânce

1 66267 original jpg jpeg

Obiceiurile alimentare sănătoase trebuie să fie incluse în alimentaţia copilului încă de mici, pentru a creşte sănătoşi. Aceste 4 alimente sunt benefice pentru o dezvoltare sănătoasă a copilului.

Iată ce beneficii au pentru sănătate aceste alimente:1. Broccoli

Copiii urăsc aceste verdeţuri în formă de floare,deoarece acestea nu sunt la fel de delicioase ca şniţele de pui sau un baton de cereale. Dar,vitamina K din aceste plante-arbust este ceea ce are nevoie copilul pentru a ceşte mare. Ea are conţine fibre alimentare,vitamina C şi A. Doar o porţie de broccoli îţi oferă mai mult de 30 mg de vitamina C.

Un mic truc pentru a face copilul să mănânce broccoli. Aceste legume merge bine cu hummus. Încercă o supă din cartofi şi broccoli,care este foarte gustoasă,la care adaugi câteva crutoane delicioase pe care copiii le vor iubi.

2. Ardeiul gras

Ardeiul gras vine din America. Aceste legume colorate sunt bogate în vitamina C,chiar mai mult decât orice aliment. El conţine antioxidanţi şi fitonutrienţi din abundenţă. Au proprietăţi anti-îmbătrânire,anti-bacteriene,şi previn dezvoltarea cancerului. Ajută la menţinerea colesterolului sub control şi îmbunătăţesc metabolismul organismului.

Adaugă mici cuburi de ardei gras,cu unele ierburi şi ulei de măsline şi adaugă orez. Poţi adaugă această legumă în orice mâncare,mai ales în mâncărurile preferate ale copilului.

3. Fasolea verde

Fasolea verde este foarte hrănitoare şi tinde să-şi păstreze proprietăţile benefice până să fie consumate. Acestea conţin toate vitaminele A,B,C,D,E şi K. Ele sunt o sursă bogată de proteine şi conţin fibre care ajută la digestie. În afară de aceasta,conţin minerale,cum sunt acidul folic,potasiul,fier,fosfor,magneziu şi zinc.

Acestea sunt bune pentru copii cu anemie din cauza conţinutului lor ridicat de fier. Păstrează colesterolul sub control,are proprietăţi anti-îmbătrânire,reduce stresul şi chiar întăreşte părul şi unghiile. Fasolea verde poate fi gătită sau adăugată în salate.

4. Vinetele

Vinetele aparţin aceleiaşi familii ca şi ardeiul gras. Conţine multă vitamina B6,iar numai 75 g de vinete asigură necesarul zilnic de vitamina B6. Acest lucru ajută sângele,creierul şi alte funcţii ale corpului.

Chiar dacă are originea în China,vânăta este folosită în multe bucătării din întreaga lume. O modalitate bună de a încorpora vinetele în alimentaţia copilului este cea sub formă de salată sau în anumite mâncăruri.