4 produse pe care să nu le foloseşti pe copilul tău

1 78616 original jpg jpeg

În zilele noastre, au apărut pe piaţă atât de multe produse de îngrijire încât nu ştii ce să alegi şi nici nu ai timp să le cercetezi în amănunt. Dacă unele se dovedesc a fi eficiente pentru tine, altele ar trebui să fie total interzise pentru copii. Află de ce anume să te fereşti!

Cremă cu protecţie solară

Deşi par eficiente în prevenirea arsurilor cauzate de soare, cremele cu factor de protecţie nu sunt indicate pentru bebeluşi deoarece conţin o serie de chimicale care pot afecta pielea copilului. Mai mult, unele dintre ele cauzează, în timp, alergii şi sensibilitate a pielii. Dacă îţi expui copilul la soare timp îndelungat, protejează-l prin îmbrăcăminte adecvată, care blochează ultravioletele. De asemenea, cu cât copilul e mai mic, cu atât mai mult riscă să facă insolaţie mai repede. Înlocuieşte crema de protecţie solară cu câteva picături de ulei de măsline, pe care să i le aplici pe zone restrânse.

Gel de duş parfumat

Dacă nu este realizată cu atenţie, o simplă baie le poate pune pielea în pericol celor mici. De aceea, e important să ştii ce produse să foloseşti. Evită, pe cât posibil, gelurile de duş parfumate, care conţin parfumuri sintetice, coloranţi, parabeni şi sulfaţi ce pot irita pielea copilului. Cu cât sunt mai puţini aditivii din produs, cu atât există mai puţine şanse de iritare. Şi nimeni nu îşi doreşte să îndepărteze uleiurile natural existente în ţesuturi. Indicat este să cauţi produse pe bază de extract de ovăz sau unt de cocos, fără parfum, care sunt mai blânde cu pielea bebeluşului tău.

Loţiune de corp

Dacă eşti adepta loţiunilor de corp cu miros plăcut asta nu înseamnă că şi copilul tău le va tolera. Majoritatea bebeluşilor fac erupţii cutanate, motiv pentru care trebuie să ai mare grijă de pielea lui. Aditivii din loţiuni declanşează alergii şi eczeme, aşa că ai mare grijă ce şi cum foloseşti pe micuţ. Alege produsele speciale pentru copii, care nu au parfum şi pe care pielea juniorului tău le tolerează.

Ulei esenţial

Foarte populare în rândul adulţilor, uleiurile esenţiale cu diferite arome au efect relaxant asupra corpului. Totuşi, acestea nu ar trebui folosite pe pielea unui copil deoarece conţin arome mult prea puternice şi sunt potential iritante. Poate ţi se pare benefic să pui câteva picături de ulei de lavandă în timp ce îi faci baie micuţului, însă trebuie să ştii că aceste uleiuri îi pot afecta nu numai pielea, ci şi ochii, urechile, nascul şi chiar gura.

Sursă foto: www.dermstore.com



Recente

Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg