5 cauze ale nefericirii

1 70995 original jpg jpeg

Nefericirea nu vine doar din eveimente bneplăcute, ci şi din unele obiceiuri pe care tu le consideri sănătoase. Fie că este vorba de grupul de prieteni în care te afli, fie de un obicei de-al tău de zi cu zi, acestea pot avea consecinţe negative asupra vieţii tale.

Ai prieteni care văd doar partea goală a paharului

Este cunoscut faptul că prietenii,cunoştinţele,colegii de serviciu au o mare influenţă asupra stării tale de spirit. Aşa că nu e de mirare să fii o persoană morocănoasă dacă eşti înconjurată de persoane pesimiste.

Alege cel puţin un prieten care debordează de optimism,poate fi gura de oxigen de care ai nevoie să te scoată din ceaţă. Ascultă melodiile care-ţi plac,urmăreşte comedii,citeşte,ieşi în oraş,nu ezita să cunoşti oameni noi.

Nu ieşi din trecut

Nu trece o zi fără să te gândeşti la decizia greşită pe care ai luat-o acum 10 ani,îţi aminteşti de toate oportunităţile ratate sau de clipele dureroase prin care ai trecut. Este un comportament neconstructiv,care nu aduce nimic bun.

La fel de greşit este şi să-ţi faci scenarii negative:ba că o să-ţi pierzi serviciul,ba că vei divorţa,ba că o să te îmbolnăveşti de o maladie incurabilă. În acest mod,nu faci decât să-ţi creezi o stare de anxietate puternică. Ratezi să trăieşti în prezent şi să pierzi momente din viaţă cu adevărat frumoase,aşa că doar trăieşte clipa.

Te compari mereu cu alţii

Un obicei comun pe care îl au persoanele triste,veşnic nemulţumite de viaţa lor este acela de a se compara cu alţii. Se lasă măcinaţi de faptul că un anumit coleg sau prieten are o casă mai frumoasă,bani mai mulţi,o maşină mai performantă,haine mai frumoase sau chiar un aspect fizic mai plăcut.

Nu este de mirare că se transformă într-un pachet de nervi. Ei bine,în loc să te compari cu alţii,compară-te cu tine:ce ai făcut azi mai bine sau mai rău decât ieri,cât ai evoluat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Mai citeşte şi:

5 sfaturi care-ţi vor condimenta viaţa sexuală

Mă tot compară cu fosta. Ce să fac?

Te ghidezi după ce cred alţii despre tine

Dacă ai obiceiul să nu faci un lucru doar pentru că nu vrei să superi pe cineva sau te gândeşti că se va schimba părerea unei persoane despre tine doar pentru că ai spus nu,află că nu este deloc constructiv.

Gândeşte-te că oamenii chiar nu stau să analizeze fiecare gest al tău. Şi nu da vina doar pe tine pentru eşecul unei relaţii sau cel al unui proiect la serviciu.

Vrei să fie totul ca la carte

Ai fost genul de elev care şi-a dorit doar nota 10,care simţea că se prăbuşeşte cerul peste el când luai un 9. Nu este de mirare că te superi atunci când nu-ţi iese totul perfect.

Ei bine,cu astfel de obiective,e greu să te simţi fericit în pielea ta. Acceptă că în viaţă există şi bine,nu numai foarte bine. Adoptă o atitudine mai relaxată faţă de probleme şi nu îţi stabili obiective imposibil de realizat.