5 paşi pentru o vară netoxică

1 70064 original jpg jpeg

Vara, tentaţiile sunt multiple - şi, uneori, toxice. Află ce substanţe trebuie să ţii la distanţă de familia ta, ca să vă bucuraţi din plin de beneficiile anotimpului cald.

Alungă insectele fără DEET.Pesticidele de tip DEET sau Dietiltoluamid,care intră în compoziţia produselor anti-gângănii,pot fi dăunătoare atât pentru cei mari cât şi pentru cei mici. Utilizează mai degrabă insecticide pe bază de picaridin – tot o substanţă de sinteză,dar cu efecte toxice mai scăzute.

Fii atentă la clorul din piscine.Concentraţia crescută de clor din piscine poate declanşa astm la cei mici şi conjuctivite la adulţi. Prin urmare,pentru bălăceală,alege locaţii unde nu se aruncă clor în piscină cu găleata,după ureche.

Evită bazinele din PVC. Multe bazine de înot pentru cei mici sunt fabricate din PVC – un tip de plastic numit şi „plastic otrăvitor”,pentru că eliberează în mediul înconjurător compuşii toxici numiţi ftalaţi,care afectează sistemul endocrin la om.

Evită OMG-urile.Când faci cumpărături,asigură-te că produsele sunt sănătoase şi nu au în compoziţie legume/fructe sau alte ingrediente modficate genetic. În special porumbul şi soia pot proveni din categoria organismelor modificate genetic (OMG).

Alege crema solară corespunzătoare.Când alegi cremă cu factor de protecţie solară pentru cei mici,optează pentru cea care are în compoziţie zinc şi titaniu,două minerale netoxice şi cu acţiunea antisolară eficientă.

Citeşte şi:

81 de chimicale mănâncă zilnic copilul tău

5 obiecte cancerigene pe care să le elimini din casa ta