5 prejudecăţi contestate despre femei

1 52207 original jpg jpeg

Habar n-avem să schimbăm roata de la maşină, suntem o catastrofă în trafic, plângem din orice, vorbim prea mult, suntem prea sentimentale, avem creierul mai mic decât al bărbaţilor.

Iată doar o parte din prejudecăţile cu care bărbaţii ne pun la colţ . Dar a venit timpul să le arătăm care sunt punctele noastre forte şi de ce suntem mai bune decât ei în multe domenii!

Nu avem simţul orientării

Pariez că ai auzit de mii de ori istorisirea conform căreia femeile stăteau acasă cu copiii,iar bărbaţii plecau la vânătoare – de aici orientarea lor în spaţiu. Iată de ce astăzi se crede că bărbaţii au creierul dotat cu un „GPS“ special,iar femeile habar n-au să citească o hartă.

FALS:Femeile au acest simţ,numai că ele se orientează în spaţiu mai mult după repere „emoţionale”! De exemplu,un bărbat îţi va arăta cum să ajungi într-un anumit loc desenându-ţi o hartă cartografică,cu distanţe şi direcţii,pe când o femeie îţi va desena o grilă cu multe clădiri şi străduţe („Aici e o biserică,mai mergi un pic şi,după ce treci de magazinul X,faci la dreapta”). În consecinţă,femeile sunt cel puţin la fel de capabile să se orienteze (uneori chiar mai bine) în spaţiu decât bărbaţii.

Reprezentăm sexul slab

Sexul tare şi cel slab... Această expresie nu este corectă,însă a făcut diferenţa între femei şi bărbaţi,de-a lungul istoriei. Dar are ea vreun sâmbure de adevăr? Trebuie să recunoaştem:nu avem aceleaşi aptitudini fizice ca partenerii noştri,nu vom reuşi niciodată să fim campioane la box sau fotbaliste talentate,dar a fi slab înseamnă de cele mai multe ori a fi bolnav,obosit,nesigur pe sine şi o grămadă de alte asemenea „calităţi“ devalorizante.

:Pus în lumină de cercetătorii ştiinţifici,acest mit a fost dărâmat ca un castel de nisip. Noi,femeile,rezistăm mult mai bine la temperaturile extreme,la foame,la oboseală şi la boală. Nu mai vorbim de momentele în care trecem prin durerile naşterii,iar ei,de faţă fiind,leşină ca nişte... primadone din secolul al XIX-lea. Şi,ca ultim argument,noi trăim mult mai mult decât ei... (cam cu vreo 7 ani).

Suntem o catastrofă la volan

Confundăm stânga cu dreapta,uităm să frânăm la timp,n-avem nici cea mai mică idee cum se parchează o maşină – deci nu avem ce căuta la volan. Iată una dintre cel mai des întâlnite prejudecăţi legate de femei. Oare o fi adevărată?!

:Statisticile poliţiştilor arată că din 85.000 de permise reţinute în România în 2011,doar 7% aparţineau femeilor,iar din 1.700 de accidente petrecute în Bucureşti în acelaşi an,doar 274 erau provocate de reprezentantele sexului frumos. Atunci de unde vine această prejudecată? Pe de o parte,femeile au mai rar ocazia să se urce la volan,deci au mai puţină experienţă decât partenerii lor,pe de altă parte,prin natura lor,sunt mult mai prudente şi mai atente când conduc.

Avem un IQ mai mic decât al bărbaţilor

Chiar dacă ei spun că nu suntem la fel de bune la matematică sau la fizică,avem un argument incontestabil,care dărâmă acest mit:singura persoană care a luat două Premii Nobel a fost o femeie:Marie Curie. Ghiciţi în ce domenii?! Fizică şi chimie.

:Ultimele studii ştiinţifice arată că noi,femeile,suntem mai deştepte decât ei. Psihologii britanici explică acest fenomen prin faptul că,în ultimii ani,femeile au făcut faţă multor provocări şi au dus la bun sfârşit mai multe sarcini deodată. Explicaţia e simplă:cele două emisfere ale creierului feminin au mai multe conexiuni decât ale bărbaţilor,de aici şi capacitatea noastră de a face mai multe lucruri în acelaşi timp.

Nu suntem niciodată mulţumite

Ori de câte ori bărbaţii noştri ne ajută prin casă sau fac cumpărăturile,nu suntem niciodată mulţumite de ei. Nici măcar de noi însene nu suntem mulţumite. Oare o fi adevărat?

:Supuse mereu presiunii de a realiza mai multe lucruri şi la serviciu,şi acasă,educate să fim mame şi soţii perfecte,este normal să tindem mereu spre perfecţiune. Şi în drumul nostru spre ideal,bărbaţii,care nu au nici măcar pe jumătate din sarcinile noastre,simt că nu ajung niciodată la nivelul nostru. De fapt,nu suntem nemulţumite,ci îi împingem pe ei să facă mai mult şi vrem ca totul să iasă foarte bine.Recente

ClickPentruFemei (1) (10) jpg
Ce simptome da boala streptococica  Sursa imagine shutterstock 2178458807 jpg
vinuri medicinale shutterstock 459282892 jpg
clickpentrufemei jpg
mamă alergică la copil  sursa   Shutterstock jpg
planta de gradina iarna jpg
Bebelus care plange  jpg
vitamina D jpg
Filme de Craciun de evitat cand esti cu copiii  Sursa imagine shutterstock 1868925283 jpg
sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece  Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate  jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic  jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg