6 sfaturi pentru a economisi bani atunci când mergi în călătorii

1 68513 original jpg jpeg

Când vine vorba de hobby-urile tale nu poţi să nu aduci în discuţie şi călătoriile, deşi trebuie să recunoşti că această pasiune îţi consumă mare parte din câştiguri. Să ştii, însă, că te poţi bucura de ceea ce îţi place fără să faci gaură în bugetul familiei.

Alege un hotel fără prea multe stele

Multe hoteluri au taxă pe produsele de igienă pe care le-au pus în băile lor. Acestea,plus papucii de cârpă şi alte astfel de nimicuri,te pot face să plăteşti dublu la un hotel de 4 stele,faţă de unul de 3 stele. Renunţă la astfel de pretenţii,cât timp oricum foloseşti propriile tale produse cosmetice.

Nu mai face cumpărături înainte de vacanţă

Nu mai cădea în capcana de a cumpăra tot felul de lucruri pentru vacanţă. Luaţi de val,mulţi oameni cumpără lucruri inutile şi scumpe atunci când se pregătesc de concediu,cum ar fi noi tricouri,genţi de voiaj şi cea mai în trend cameră de filmat,chiar dacă nu sunt pasionaţi de fotografiat. Aceste lucruri pot goli o mare parte din soldul bancar.

Nu te feri de autoserviri

Mănâncă la restaurantele cu autoservire. Aceste cantine sunt făcute în special pentru studenţii fără nici un ban. Cu toate astea,ele sunt deschise pentru oricine. 

Fereşte-te de preparatele extravagante

Concediul într-o ţară nouă poate fi o experienţă minunată pentru papilele gustative,dar nu e neapărat nevoie să goleşti buzunarele. Deci,nu-ţi face un obicei din a încerca toate minunăţiile la preţuri supraevaluate.

Spală-ţi singură hainele

De ce să apelezi la curăţătorii,când poţi spăla rufele la mâna? Salvezi sume de bani importante în acest mod.

Învaţă câteva cuvinte în limba ţării pe care o vizitezi

Nu ai nevoie să studiezi un curs complet,dar e bine să înveţi măcar cele mai importante cuvinte. Acest lucru va face mai uşoară interacţiunea cu vânzătorii ambulanţi,iar lor le va fi mai greu să te păcălească.

Trăieşte clipa!

Carpe Diem! Nu pierde timpul de vacanţă mergând la plaja,citind sau uitându-te la un meci la televizor. Poţi face toate aceste lucruri acasă,aşa că de ce ai mai vrut să călătoreşti? Încearcă să vizitezi cât mai mult,să înveţi din cultura populaţiei din ţara pe care o vizitezi şi să te distrezi,doar nu mergi în fiecare zi peste graniţe.