7 jocuri pentru plajă

1 69948 original jpg jpeg

Ca să nu mai fii nevoită să iei cu tine aproape toate jucăriile atunci când mergeţi la mare, află câteva idei simple de jocuri pe plajă, care îl vor ţine ocupat pe cel mic.

Cursa pe prosoape

Aleargă pe prosoape. Aşază pe nisip,în formă de cerc,câteva prosoape colorate,unul lângă celălalt,cu o mică distanţă între ele (un pas de copil). Copiii trebuie să sară de pe un prosop pe celălalt,fredonând o melodie care le place. Cine mototoleşte primul prosopul,astfel încât nu se mai poate călca pe el,iese din joc.

Concurs cu apă şi găletuşă

Dacă sunt mai mulţi copii,poţi organiza un concurs:cine umple primul găletuşa. Pentru asta,fiecare copil trebuie să fie dotat cu o găletuşă şi o formă pentru nisip. Când dai startul,copiii,aliniaţi la margine apei,încercă să umple cât mai rapid găletuşa din dotare cu apă.

Mozaicuri din scoici

Ia-ţi copilul de mână şi plimbaţi-vă pe plajă,la vânătoare de scoici,bucăţi de lemn,pietricele. Apoi aranjaţi unul lângă altul obiectele găsite,astfel încât să ia forma unui animal. Împreună puteţi face un dinozaur,o pisică,un avion....

Ghiceşte numărul

Desenează pe nisip mai multe cercuri cu câte un număr în interior. Tu întrebi,de exemplu:„Unde este numărul 7?“,iar cei mici trebuie să-l indice aruncând o pietricică sau o scoică în cercul corect.

Nimereşte ţinta

Ai nevoie de câteva mingiuţe,în funcţie de câţi copii sunt. Apoi,sapă tot atâtea gropi în nisip. Spune-le copiilor să stea la o mică distanţă de gropi şi să arunce mingiuţele în ele. Cine nimereşte gaura,câştigă.

Podul de piatră

În apă până la brâu,jucaţi Podul de piatră. Podul va fi de data asta o saltea gonflabilă,pe sub care copilul trece în timp ce tu cânţi clasicul „Podul de piatră s-a dărâmat”. Ideea este ca mititelul să nu fie prins sub pod,atunci când refrenul s-a terminat. Dacă a fost prins... va fi împins cu capul sub apă,şi va mai traversa odată pe sub saltea.

Construiţi castele

Construiţi împreună clasicele castele de nisip. Activitatea îl va captiva pe cel mic. Ajutaţi-vă de formele pentru nisip,de scoici,de pietricele,pentru a construi cazemate şi ziduri de apărare.Recente

Chiftele cu ton Sursa foto shutterstock 517546150 jpg
5 teste de facut acasa iti arata cum stai cu vederea Sursa foto shutterstock 1498650710 jpg
buze augmentate shutterstock 1172625724 jpg
Prajitura cu zmeura Sursa foto shutterstock 1072987439 jpg
sticla de apa reutilizabila jpg
Dovlecei umpluti Sursa foto shutterstock 2195535413 jpg
clickpentrufemei (2) jpg
Rulada cu frisca si cirese Sursa foto shutterstock 1913846866 jpg
coffee 791045 1280 jpg
fructe jpg
Rosii umplute Sursa foto shutterstock 174626549 jpg
Cum sa controlezi transpiratia excesiva Sursa foto shutterstock 1995953054 jpg
produse machiaj ruj mascara fond de ten jpg
geamuri jpg
gătit online foto  Shutterstock jpg
retinol crema hidratanta de fata (1) jpg
166d3894 a416 cdfa 44c9 b913f555bdf1 jpg
ok baie amenajata cu cada jpg
ten frumos foto  Shutterstock jpg
cremă de plajă foto  Shutterstock jpg