7 remedii eficiente pentru tratarea acasă a răcelilor copiilor

1 70343 original jpg jpeg

Copilul tău suferă de o răceală puternică? Foloseşti medicamentele prescrise de doctor, dar totuşi nu îşi fac efectul destul de rapid? Trebuie să te trezeşti de mai multe ori în mijlocul nopţii pentru a-l îngriji?

Nu îţi face griji. Iată câteva remedii simple şi eficiente pe care le poţi aplica acasă,şi care pot ajuta la ameliorarea stării copilaşului.

Pentru febră:

Dacă bebeluşul tău are febră,utilizează aceste remedii care să-i amelioreze starea.

1. Supă pentru bebeluşi

Dacă bebeluşul este în vârstă de 7 luni,o supă din roşii şi usturoi pentru a reduce febra şi răceală este alegerea perfectă. Foarte populară în sudul Indiei,reţeta se prepară destul de simplu şi nu ia mult timp pentru a o pregăti. Cu toate acestea,trebuie să omiţi condimentele puternice în timp ce găteşti.

2. Cataplasmă cu usturoi

Usturoiul şi chimenul indian sunt un remediu excelent pentru copiii care au peste şase luni. Trebuie să încălzeşti usturoiul şi chimenul indian,să le aşezi într-o bucată de pânză şi să le aplici pe pieptul copilului. Nu aplica direct pe piele,ci foloseşte un prosop,să nu fie impactul prea puternic. Verifică temperatura în mod corespunzător.

Pentru nas înfundat:

3. Picături saline

Unul din cele mai sigure remedii pentru nasul înfundat este reprezentat de picăturile saline. Ele vor curăţa în mod eficient mucoasa din nasul copilului şi îi vor permite să respire mai bine. Asigura-te că aşezi copilul într-o poziţie ridicată. Acest lucru va permite mucoasei să se mute din nări într-un mod mai uşor.

4. Umidificator

Poţi adăuga întotdeauna un umidificator în camera copilului pentru a preveni înfundarea nasului. Umiditatea este foarte importantă pentru a păstra nasul copilului deblocat.

Pentru răceală:

5. Ulei de cocos

Uleiul de cocos este des folosit pentru tratarea răcelilor. Poţi masă pur şi simplu corpul copilului de două până la trei ori pe zi folosind acest ulei,sau poţi să-i masezi puţin nările. Acest lucru va asigura nu numai pielea moale şi catifelată a copilul,dar va stimula,de asemenea absorbţia şi va ajuta la o recuperare mai rapidă.

6. Baie călduţă

ÎI poţi face copilului o baie călduţă pentru a calma toate simptomele de febră şi răceală. Pur şi simplu adaugă o picătură de ulei esenţial de mentă în apă. Poţi,de asemenea,să masezi cu ulei de mentă picioarele copilului,pentru a obţine rezultate rapide.

7. Ceapă

Acest truc ar trebui să ajute la scăderea febrei copilului şi alungarea răcelii. Pune câteva felii proaspete de ceapă în ciorapelul copilului. Foloseşte un ciorap mai mare,astfel încât ceapa să încapă în ea. Când ceapa devine maro,vei observa că febra a scăzut.