7 secrete ca să eviţi certurile de la bani

1 51177 original jpg jpeg

Oricât de frumoasă ar fi relaţia unui cuplu, un drăcuşor tot scoate capul din timp în timp şi-i pune la încercare pe cei doi, fluturându-le portmoneul gol. Şi să te ţii... Asta dacă îngerul înţelepciunii nu se arată în chip salvator.

Cum să nu te aprinzi când vine vorba de bani?

Mulţi cred că nici dacă ai fi stană de piatră nu ţi-ai păstra calmul,pentru că banii ţin de partea materială a vieţii,care,cât ai ocoli-o,tot dă năvală peste tine.

Şi totuşi,ar fi nişte secrete care,puse în aplicare,ar putea să vă ţină departe de conflicte. 1. Banii nu dau valoare

În viaţă,sunt lucruri mult mai valoroase decât cele materiale. Dragostea,familia,copiii,micile plăceri,cum ar fi un spectacol,un film bun,o plimbare în parcul unde v-aţi cunoscut,toate sunt infinit mai importante. Aşa că nu aşeza banii şi obiectele înaintea bucuriilor sufleteşti.

Pentru liniştea cuplului,e bine să existe o listă de priorităţi stabilite de comun acord. Şi tot atât de bine ar fi ca fiecare dintre parteneri să fie dispus la renunţări. Aşa,poţi evita o serie de datorii. Dacă soţul renunţă la nebunia de a-şi cumpăra maşină în rate,într-un moment dificil din punct de vedere financiar,familia lui va fi în siguranţă.

Ai un credit,fie el cât de mic? Ai mare grijă la modul cum îţi organizezi viaţa. Nu face datorii peste datorii,care te pot pune în dificultate. Dacă ai leasing la maşină şi un buget greu încercat de rata lunară,nu poate fi vorba de o călătorie în străinătate,tot pe datorie,pe ideea „de-asta mi-am luat maşină,nu ca s-o ţin în faţa blocului!”

Oricât de neplăcută este planificarea strictă până şi a micilor bucurii,la vreme de criză e cazul să o aplici. Revizuieşte-ţi hainele din dulap! Fă acelaşi lucru şi pentru ceilalţi membri ai familiei şi restrânge astfel cheltuielile la strictul necesar.

Multe certuri în familie vin din neacceptarea unui adevăr simplu:fiecare are propriile dorinţe şi aspiraţii. A le lua în calcul e o dovadă de iubire,care valorează mai mult decât un cont gras în bancă. Dacă soţul vrea să adune bani ca să repare casa părintească,nu este cazul să-i pui beţe-n roate,pe motiv că nu-i faci „casă luxoasă” soacrei.

Copiii trebuie să fie la curent cu eforturile familiei de a face faţă dificultăţilor financiare. Şi ei pot avea o listă de priorităţi şi chiar pot face anumite treburi ale casei,„contra cost”.

Dacă vrei să eviţi certurile,nu spune niciodată cât de multe sacrificii faci pentru confortul celorlalţi,nu le scoate ochii cu renunţările tale. Poate ar fi mai potrivit ca din puţinul pe care îl ai la dispoziţie să le faci mici surprize:nu renunţa să serbezi zilele de naştere,chiar dacă faci pregătiri mai modeste,nu renunţa să faci mici cadouri,care nu presupun totdeauna cheltuieli materiale substanţiale.Recente

3 motive sa te speli pe fata seara Sursa foto shutterstock 1924405574 jpg
shutterstock 512817400 jpg
O locuință de revistă, amenajată în patru pași simpli jpg
De ce sa masezi tenul cu miere Sursa foto shutterstock 1613904577 jpg
Rulada cu gem de cirese Sursa foto shutterstock 2072439719 jpg
Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele foto  Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion sursa  Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg
Pensule machiaj jpg
Supa de linte Sursa foto shutterstock 309501530 jpg
manichiura 3D 2023 shutterstock 1720295548 jpg
Ce sa nu faci cand ai buzele crapate Sursa foto shutterstock 1846727497 jpg