7 sfaturi pentru prima vizită a copilului la stomatolog

1 71853 original jpg jpeg

Este puţin probabil ca micuţul tău să aibă nevoie de o lucrare de canal la o vârstă fragedă, dar - crezi sau nu, prima vizită la medicul stomatolog trebuie făcută cât mai devreme, până la 1 an.

La o primă întâlnire,dentistul va examina dinţii copilului tău,va verifica primele semne de degradare sau boală a gingiei şi va discuta cu el despre igiena orală. Dacă vrei ca prima întâlnire a copilului tău cu medicul dentist să fie un succes,urmează cele 7 sfaturi de mai jos:

1. Începe devreme

Colegiul Medicilor Dentişti din România recomandă ca bebeluşii să vadă un medic dentist în termen de şase luni de la primul dinte apărut sau până la vârsta de un an,oricare dintre acestea survine mai întâi.

"O mulţime de părinţi sunt surprinşi când aud că trebuie să meargă cu copilul atât de devreme la dentist, însă dinţii de lapte durează în unele cazuri, până la 12 sau 13 ani, aşa că trebuie să se stabilească obiceiuri orale bune cât mai devreme",a explicat dr. Andra Custura,medic stomatolog la clinica Andra Smile.

O vizită timpurie dă medicului dentist oportunitatea de a învăţa părinţii şi copiii cum să se spele în mod corespunzător pe dinţi şi cum să aleagă alimentele bune pentru sănătatea orală. Copiii care încep cât mai devreme să meargă la dentist au o probabilitate mult mai mare să evite problemele dentare pe viitor.

2. Examinează copilul acasă

Copilul se va simţi mult mai confortabil să aibă dinţii examinaţi la un cabinet stomatologic,dacă a experimentat deja acest lucru acasă. Fă-ţi timp pentru a-i observa dinţii,gingia şi limba în mod regulat.