7 trucuri să nu depăşeşti bugetul de vacanţă

1 47550 original jpg jpeg

Bugetul pentru vacanţa este destul de limitat? Atunci trebuie să planifici totul astfel încât să te încadrezi în el. Iată câteva trucuri care te ajută să alegi cea mai bună variantă pentru transport, cazare, masă şi mici răsfăţuri.

Vino în oraşul meu:Cluj-Napoca

Dieta cu pepene galben îţi taie apetitul

Sfânta Marina te apără de pericole

Profită de reducerile pachetelor de vacanţă

Multe agenţii de voiaj oferă acum turiştilor tot felul de pachete de vacanţă. Pentru unele plăteşti 5 nopţi şi stai 7,iar la altele ai o reducere de 10-15%,dacă plăteşti până la o anumită dată. Unele oferă chiar gratuitate la cazare şi masă copiilor sub 12 ani. De asemenea,în staţiunile de pe litoral şi din Deltă,cazarea din timpul săptămânii este mai ieftină decât cea pentru sfârşit de săptămână.

Vacanţa în extrasezon,mai ieftină

Te-ai hotărât să iei un pachet de vacanţă cu cazare şi masă completă? Alege o perioadă în extrasezon,adică după 30 august. Sejurul poate costa chiar şi cu 50% mai puţin decât cel din plin sezon şi,în plus,şi preţurile din staţiune vor fi puţin mai mici.

Campingul,cea mai ieftină alegere

Staţiunile montane îţi oferă locuri mirifice pentru camping,la preţuri mai mult decât rezonabile. Important este să urmăreşti vremea pentru săptămâna în care ai planificată vacanţa,ca să plouă şi să iei cu tine miniaragazul,produse contra insectelor şi lada frigorifică. Destinaţii aproape de casă

O staţiune aflată aproape de casă presupune o deplasare mai mică şi,prin urmare,bani mai puţini. Caută de jur-împreujurul oraşului tău staţiunile cele mai frumoase. Dacă alegi o staţiune mai puţin cunoscută şi mai puţin frecventată de turişti,cazarea şi masa vor fi mai ieftine.

Alege trenul în locul maşinii

Dacă pleci cu prietenii într-o vacanţă,alege călătoria cu trenul. Poate durează mai mult,dar este mai ieftină,decât cea cu maşina personală. Dacă ştii ziua în care trebuie să te întorci,cumpără-ţi un bilet dus-întors şi vei avea o reducere de 10%. Dacă pleci cu familia,poţi obţine chiar şi o reducere de 25% pentru un grup de 3-4 persoane la biletul de tren.

All inclusive,demipensiune sau meniu la alegere?

Caculează cam cât ai cheltui zilnic pentru masă cu soţul şi copiii. Vezi dacă nu cumva este mai ieftin să alegi varianta demipensiune sau all inclusive. Dacă hotelul la care vrei să mergi nu-ţi oferă această opţiune,caută un altul care are aceste variante. Vei face o economie destul de importantă,mai ales că în staţiuni mâncarea este destul de scumpă.

Fă-ţi câteva cumpărături de acasă

Înainte de a pleca în vacanţă,poţi cumpăra alimente neperisabile,la un preţ rezonabil,de la supermarketul din oraşul tău. Gustările pentru copii (batoane de cereale,snacks-uri,biscuiţi,fructe uscate),berea pentru soţ,apa minerală şi sucurile sunt mult mai ieftine. Le vei cumpăra astfel la jumătate din preţul cu care le cumperi în staţiunea în care-ţi petreci vacanţa.Recente

clickpentrufemei ro (2) jpg
branca ursului femeie shutterstock 659200591 jpg
Chec cu lamaie  Sursa foto shutterstock 2032280408 jpg
3 motive sa te speli pe fata seara  Sursa foto shutterstock 1924405574 jpg
shutterstock 512817400 jpg
O locuință de revistă, amenajată în patru pași simpli jpg
De ce sa masezi tenul cu miere  Sursa foto shutterstock 1613904577 jpg
Rulada cu gem de cirese  Sursa foto shutterstock 2072439719 jpg
Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille  Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele  foto   Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion  sursa   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg
Pensule machiaj jpg