8 lecţii pe care le învaţă copiii la şcoală

1 66094 original jpg jpeg

Educaţia este indiscutabil esenţială pentru formarea unui adult împlinit. Însă, inevitabil, oricât de bine ar fi gândit şi proiectat sistemul de învăţământ, copiii pot învaţă la şcoală şi lecţii nespuse şi nescrise în mod explicit în nicio programa.

Este vorba de convingeri şi prejudecăţi care pot fi cu uşurinţă adoptate de copii,fără să îşi dea seama şi care sunt mai târziu infirmate de experienţele vieţii de adult.1. „Persoanele care au autoritate deţin toate răspunsurile.”

De aici rezultă şi atitudinea „Pentru că aşa am spus eu” pe care o pot avea adulţii faţă de copii. Uneori însă există situaţii în care şi adulţii pot greşi,iar copiii câştigă mai mult pe termen lung dacă învaţă acest lucru şi sunt încurajaţi să verifice informaţiile primite şi să le treacă prin filtrul propriei gândiri.

Această atitudine poate fi încurajată şi de către părinţi,care îşi doresc să îl lase pe copil să se relaxeze după o zi lungă la şcoală. Învăţarea însă poate lua mai multe forme,iar jocurile,confruntările amuzante dintre copii,activităţile cu părinţii,toate sunt oportunităţi de învăţare,chiar dacă nu se desfăşoară în sala de clasa.