Activităţi de vacanţă pentru copii

simeon stalpnicul png

Cum săptămâna aceasta copiii sunt în vacanţă au timp berechet pentru tot ce le place. Iată ce puteţi face fie împreună, fie cei mici cu bunicii în aceste zile libere!

Mergeţi la cinema,la teatru şi la circ

Alegeţi un film împreună cu prichindeii. Profitaţi de noua ecranizare după „Cartea junglei” a lui Rudyard Kipling şi mergeţi s-o vedeţi. Dacă îşi doreşte mai degrabă să vadă un film de animaţie,în cinematografe rulează „Kung Fu Panda 3”,„Barbie în echipa spioanelor”,„Robinson Crusoe”.

Şi Circul Globus din Bucureşti este deschis pentru copii. Pe 28 şi 29 aprilie,apoi pe 3 mai,în fiecare zi,la ora 18.00 se desfăşoară spectacolul „Stelele circului”.

Dacă ai un copilaş cu vârsta de până la 3 ani,la Teatrul Excelsior din Bucureşti,marţi,3 mai,ora 18.00,va avea loc spectacolul senzorial „Iglu”.

Plantaţi flori şi pomi fructiferi

Pieţele sunt pline de plante cu flori la ghiveci pe care le puteţi planta în curte. Chiar dacă plantarea unui pom fructifer este bine să se facă toamna,puteţi să faceţi asta şi primăvara,mai ales că urmează o perioadă ploioasă. Propune-le celor mici acest gen de activităţi care cer răbdare. Vor fi mândri de ceea ce au făcut,mai ales dacă pomul va prinde sau chiar va rodi.

Gătiţi împreună

Înainte de Paşte,cea mai mare parte dintre activităţi se desfăşoară în bucătărie. Găseşte-le şi copiilor ceva de făcut pentru a te ajuta. Ei pot frământa aluatul de cozonac sau de pască,pot amesteca diverse ingrediente.

Faceţi figurine din hârtie

În timp ce tu vopseşti ouăle,copiii pot face coşuleţe în formă de iepuraşi din hârtie,cum este cel din filmuleţul de mai jos sau figurine în formă de iepuri şi pui,pentru a decora masa de Paşte.

Vizitaţi muzee

Până duminică,prima zi de Paşte,muzeele,cum sunt Muzeul Satului sau Muzeul Marinei,şi grădinile botanice sunt deschise,deci puteţi merge pentru a vă petrece timpul liber în aer liber,dacă vremea e bună. În schimb,când plouă vă puteţi delecta cu exponatele muzeelor de artă,de istorie,de geologie,de literatură.