Află cum poţi ajuta copiii cu autism!

1 52390 original jpg jpeg

Incidenţa tulburărilor din spectrul autismului a crescut în mod alarmant. De aceea, Ştirile Kanal D şi Federaţia pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist au lansat o petiţie Guvernului României pentru a cere sprijin ca micuţii cu autism să devină adulţi activi în societate. Poţi susţine şi tu această cauză!

Potrivit statisticilor internaţionale,1 din 100 de copii este afectat de autism,o tulburare neurobiologică severă,care lezează comunicarea,relaţionarea şi integrarea senzorială a individului. Fără intervenţie,riscul este ca acea persoană să rămână izolată toată viaţa şi dependentă de sprijinul altei persoane.

Un calcul sumar arată că fondurile pe care le-ar folosi România (ca de altfel orice stat din lume) pentru asistarea socială a unei persoane cu autism de-a lungul vieţii,prin plata unui asistent/însoţitor şi retribuirea personalului specializat într-un centru pentru adulţi cu dizabilităţi sunt mult mai mari decât cele care ar fi folosite în primii săi ani de viaţă pentru servicii specializate.

Prin aceste servicii de intervenţie,coordonate de psihopedagogi specializaţi,copilul ar putea avea cele mai mari şanse să devină un adult independent,să aibă un loc de muncă,devenind astfel contribuabil,nu asistat. Este timpul ca statul să intervină activ în sprijinul persoanelor cu autism”,a declarat  Andreea Sorescu,Preşedinte al Federaţia pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist (FEDRA) si părinte de copil cu autism.

Din aceste motive,Ştirile Kanal D şi Federaţia pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist (FEDRA) au lansat petiţia „Cerem statului să susţină persoanele cu autism,pentru a deveni adulţi independenţi şi activi în societate” pe care urmează s-o adreseze Guvernului şi ministerelor de resort (Ministerul Muncii,Familiei şi Protecţiei Sociale;Ministerul Educaţiei,Cercetării,Tineretului şi Sportului,Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Finanţelor Publice).

La finalul campaniei de strângere de semnături,vineri,12 octombrie,reprezentanţii FEDRA şi Kanal D vor depune petiţia la cabinetul Primului Ministru,Victor Ponta.

Dacă vrei să susţii acest demers,o poţi face prin semnarea petiţiei online până joi,11 octombrie,seara sau vineri,12 octombrie,dimineaţa,la această adresă:http://www.petitieonline.ro/petitie/cerem_statului_sa_sustina_persoanele_cu_autism_pentru_a_deveni_adulti_independenti_i_activi_in_societate-p33120138.html

De asemenea,dacă vrei să sprijini copiii cu autism să aibă o viaţă mai bună poţi să te implici şi în campania „Ajută un copil cu autism să meargă la şcoală!”(lansată la 15 septembrie de Asociaţia Învingem Autismul şi postul de televiziune Kanal D) donând 2 euro la numărul de sms 8842(valabil în reţelele Cosmote,Orange şi Vodafone,până la mijlocul lunii noiembrie).