Află dacă eşti pregătită să devii mamă!

1 69657 original jpg jpeg

Vrei să ştii dacă este timpul potrivit să treci la următorul nivel, acela de a fi părinte? Răspunde la următoarele două întrebări esenţiale şi-ţi vei da seama dacă să fii mamă este cel mai frumos lucru care ţi se poate întâmpla în viitorul apropiat.

Dacă ai între 20 şi 35 de ani şi încă te mai gândeşti dacă să ai sau nu un copil,rândurile de mai jos s-ar putea să te îndume într-o direcţie.

Eşti gata să faci o pauză de serviciu?

Copilul mic nu face casă bună cu munca multă de la serviciu. Cu alte cuvinte,nu te gândi că atunci când devii mamă,te poţi descurca cu multele sarcini pe care le ai de rezolvat de la serviciu,în timp ce alăptezi sau îi cânţi copilului ca să adormă.

„Copiii sunt,probabil,cel mai ineficient lucru pe care îl putem face“,spune într-o manieră exagrat de realistă medicul Randi Hutter Epstein,care este jurnalist şi mamăa patru copii. La ce se referă Randi când face o asemenea afirmaţie?

La faptul că ori faci o pauză în carieră atunci când ai copii mici,ori alegi să devii ineficientă la muncă. Un copil când este mic are nevoi şi până Ii se reglează somnul,tu trebuie să îi fii alături zi şi noapte.

În concluzie,aşteaptă-te să nu găseşti timp să lucrezi sau,când puiul adorme,să fii prea obosită să mai poţi munci.

Expertul în probleme de parenting,medicul Susan Newmante sfătuieşte să arunci o privire de ansamblu asupra locului de muncă şi asupra a ceea ce faci acolo.

Analizează şi punctul de vedere al angajatorului şi află ce părere are despre proaspetele mămici care lucrează.

De asemenea,dacă locul de muncă ar fi cumva ameninţat în caz că pleci în concediul de maternitate,ia în considerare o amânare a sarcinii sau chiar schimbarea jobului.

Partenerul tău este pregătit să devină tată?

Dacă intenţionezi să rămâi însărcinată,este esenţial ca şi partenerul să fie în asentimentul tău. Trebuie să ştii dacă acesta are de gând să se aşeze la casa lui şi să îşi asume unele responsabilităţi părinteşti.

Puneţi la întrebări legate de cât de sudată este relaţia voastră şi dacă sunteţi amândoi potriviţi pe acelaşi drum.

Mai precis,dacă în cuplul tău există oarece probleme,să ştii că un copil nu le va rezolva,dimpotrivă,studiile arată că,bună perioadă după naşterea unui copil este încărcată de provocari şi membrii unui cuplu pot ajunge la punctul critic în care se pot despărţi.