Află de ce sunt capricioşi adolescenţii!

1 67660 original jpg jpeg

Cercetătorii au descoperit de ce adolsescenţii sunt capricioşi şi au găsit o cale prin care părinţii să nu încurajeze un astfel de comportament. Soluţia cea mai bună este aceea de a nu le mai face pe plac copiilor.

Copiii care domină în familie prin comportamentul lor dificil nu se pot purta altfel,deoarece creierul funcţionează în mod diferit atunci când fac ceva care le place cu adevărat.Cercetătorii de la Universitatea Pittsburgh au descoperit că în cazul adolescenţilor creierul funcţionează diferit spre deosebire de cel al adulţilor,atunci când vine vorba de recompensele primite.

Rezultatele studiilor arată că în ceea ce îi priveşte pe adulţi,reacţia care apare în zona creierului ce se ocupă cu controlul,selectarea acţiunilor şi comportamentul controlat este mult mai puternică,în timp ce la adolescenţi apare la un nivel destul de scăzut.

De asemenea,mai mulţi neuroni sunt activaţi în creierul adolescenţilor atunci când sunt trataţi ca şi adulţii,ceea ce explică vulnerabilitatea sau impulsivitatea acestora. Oamenii de ştiinţă cred că felul în care funcţionează creierul adolescenţilor se află în strânsă legătură cu riscul crescut de a suferi de afecţiuni precum depresie şi chiar schizofrenie.