Ajută-i şi tu pe copiii cu autism!

1 53139 original jpg jpeg

Copiii cu autism au parte de un început mai anevoios în viaţă şi sunt captivi într-o lume a tăcerii, lipsită de zâmbete şi de bucuriile normale ale copilăriei. Mai mult ca oricine, au nevoie de iubire, de înţelegere şi de terapie. Pentru rezultate bune, programul terapeutic trebuie să fie intens susţinut, iar noua acţiune caritabilă a unui centru comercial vine în sprijinul acesteia.

Sensibilizat de cauza socială a autismului,centrul comercial Sun Plaza şi-a îndreptat atenţia către copiii diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist,aflaţi în îngrijirea Centrului Asociaţiei pentru Intervenţie Terapeutică în Autism (AITA),care demonstrează că terapia intensivă ajută cu adevărat recuperarea copiilor cu autism.

Recent,pentru a atrage atenţia asupra nevoilor speciale ale acestor copii şi pentru a impulsiona şi pe alţi oameni de suflet să ajute,centrul comercial a organizat un eveniment caritabil dedicat copiilor de la Centrul AITA,cu ocazia căruia cei mici au primit materiale educaţionale şi jucării pentru 12 luni,instrumentele prin intermediul cărora cunosc lumea,se dezvoltă şi se adaptează la mediu,cu rezultate foarte bune.

Scopul principal al evenimentului a fost să le dea o voce copiilor cu tulburări din spectrul autist,de aceea au fost prezente şi solista Corina Bud şi actriţa Ioana Alexandra Picoş,care s-au implicat în campanie pentru a promova conştientizarea autismului,a problemelor şi drepturilor celor afectaţi.

d579b3787b5df3fae1563411b242170a jpg jpeg

Corina,alături de copiii Magdalena şi Antonio

Cele două au interacţionat şi s-au jucat cu câţiva dintre copilaşii prezenţi,având ocazia să descopere cât de veseli,energici şi creativi suntaceştia în pofida tulburărilor din spectrul autist de care suferă.

890d4e8d935e9eb26509f9117600cdf5 jpg jpeg

Actriţa Ioana Picoş şi solista Corina,jucându-se cu cei mici

Bucuroşi de vizită,cei mici le-au oferit celor prezenţi la eveniment mici atenţii lucrate chiar de ei,în semn de mulţumire pentru ajutorul şi susţinerea primită. Prin gestul lor,copiii,emoţionaţi,au reuşit să le bucure sufletul celor care le-au fost aproape şi să le aducă zâmbetul pe buze.

Îi poţi ajuta şi tu pe aceşti copii,prin direcţionarea a 2% din impozitul pe venit din anul 2012. Trebuie doar să completezi formularul 230 cu datele asociaţiei:Cont RO51 BUCU E477 7473 2511 RO01 Alpha Bank Perla,cod fiscal 2493 7777. Poţi să descarci formulatul de pe site-ul asociaţiei,wwww.autism-aita.ro,îl completezi,îl scanezi şi-l trimiţi prin e-mail asociaţiei,care-l va duce la Administraţia Finanţelor Publice.

Graţie acestor donaţii,copii cu autism cu vârste între 2 şi 6 ani vor beneficia de preţuri reduse pentru servicii terapeutice (ABA,PECS – sistem de comunicare prin imagini,kinetoterapie,logopedie,artterapie) desfăşurate de specialişti cu mulţi ani de experienţă.Pentru mai multe detalii,poţi accesa site-ul www.autism-aita.ro.

Info

Dintre copiii diagnosticaţi cu autism care încep terapia înaintea vârstei de 3 ani,lucrând între 4 şi 8 ore/zi cu o echipă profesionistă şi un coordonator bine pregătit,şi fiind susţinuţi câţiva ani de familie,care continuă terapia acasă,47% de copii ajung să fie independenţi,să poată merge singuri la gradiniţă,la şcoală şi să ducă o viaţă normală. La Centrul AITA se păstrează acest procent al copiilor care recuperează până la independenţă.