Ajută-l pe cel mic să-i scrie Moşului!

1 66423 original jpg jpeg

„Pe la colţuri unii spun că există Moş Crăciun”… Şi cum nu mai e mult până când va porni în călătoria sa, ajută-l pe cel mic să-i scrie Moşului o scrisoare.

Mai citeşte:

Cum alegi bradul de Crăciun

Copiii pot face o listă cu ceea ce îşi doresc,pot reaminti Moşului cât de cuminţi au fost sau cât de mult regretă momentele în care nu s-au purtat frumos. Dacă trimiteţi scrisoarea prin poştă,ajută-i să aleagă hârtie colorată sau parfumată şi îndeamnă-i să deseneze ceva frumos Moşului. Va fi foarte încântat!

Demult,în Marea Britanie se obişnuia ca scrisorile să fie aruncate în foc,apoi duse de vânt către Polul Nord. Chiar şi azi,copiii din Mexic şi din America Latină îşi mărunţesc scrisorile şi le introduc în baloane cu heliu care ajung la Moş Crăciun.

Dar cei mai mulţi copii de azi pot să-i trimită Moşului scrisori prin poştă. Dacă ştiţi limba engleză,traduceţi scrisoarea pentru cei mici sau împreună cu ei şi trimiteţi-o la una dintre adresele:

-Oficiul Poştal Central,FIN 96930 Cercul Arctic,Satul Rovaniemi,Finlanda

-Polul Nord,Alaska 99705-1099,căsuţa poştală 56099

Cum Laponia,locul în care trăieşte Moş Crăciun,este împărţită între Finlanda şi Suedia puteţi trimite şi la adresa:

-Tomten,173 00 Tomteboda,Sweden

Scrisorile vor fi deschise de spiriduşii care îl ajută pe Moş Crăciun să le citească şi să le răspundă. Nu uitaţi să menţionaţi pe plic “For Santa Claus”.

E-mail-ul,alernativa scrisorii prin poştă

Chiar şi Moşul Crăciun şi-a dat seama cât de mult îi uşurează munca internetul. Copiii din toată lumea au la dispoziţie o mulţime de site-uri,unde pot completa un formular şi scrie Moşului ce dorinţe au pentru Crăciunul care se apropie. Iată două dintre cele mai cunoscute:

-

-

Ştiai că…

…anul trecut,aproape 200.000 de copii au ales e-mail-ul pentru a trimite lista dorinţelor de Crăciun şi au primit răspuns de la ajutoarele Moşului?

…cea mai lungă scrisoare a fost scrisă în 2008 de peste 2.000 de elevi din Braşov şi avea aproape 415 metri lungime? Ea a fost trimisă la adresa din Laponia şi a fost deschisă chiar de Moş Crăciun,care a fost uimit de lungimea scrisorii şi le-a răspuns elevilor.