Alimente care fac rău copiilor

1 73259 original jpg jpeg

Părinţii trebuie să fie foarte atenţi în ceea ce priveşte alimentaţia copiilor lor. Chiar dacă unele produse arată absolut delicios, iar copii tânjesc după ele, acestea le pot face rău şi este bine de evitat acest lucru.

Dacă copilului tău îi este poftă de ceva anume,iar acel aliment nu îi face bine,încearcă să găseşti o alternativă sănătoasă prin care să îl ispiteşti şi să înlocuieşti acel produs.

Citeşte şi:

Ai un copil emotiv?

Lucruri pe care ar trebui să le ştii înainte să se nască copilul tău

Jeleurile cu fructe

Deşi cuvântul “fructe”te poate face să crezi că aceste jeleuri sunt sănătoase pentru copilul tău,realitatea e alta. Chiar dacă au conţinut de vitamina C,tot aceleaşi efecte ca bomboanele au. Pot duce la crearea cariilor,deoarece sunt lipicioase şi rămân pe dinţii copiilor. Dacă vrei să îi oferi copilului tău o gustare cu fructe,alege fructele propriu zise cum ar fi strugurii,pepenele.

Cartofii prăjiţi

Cartofii prăjiţi sunt preferaţii copiilor după cum se ştie. Aceştia,însă,nu sunt sănătoşi deoarece au un conţinut ridicat de grăsimi şi calorii,mai ales cei pe care îi găsim în fast-food-uri  Chiar dacă pe moment consumul lor pare a fi inofensiv,pe viitor copilul tău poate fi predispus la obezitate.         

Cerealele cu zahăr

Nu te lăsa păcălit de cutiile de cereale pe care scrie că sunt bogate în vitamine şi minerale. Uită-te la ingrediente şi asigură-te că nu conţin mai mult de 10 grame de zahăr. Poţi opta pentru cerealele bogate în fibre,cu fructe uscate sau musli.    

Sucurile

Sucurile cu acid ar trebui să fie interzise copiilor. Acestea cresc riscul de obezitate şi de diabet la copii. De asemenea,pot declanşa apariţia cariilor,datorită conţinutului ridicat de zahăr. Cel mai bine ar fi să îi prepari suc natural din fructe,acasă,fără îndulcitori.

Mierea

Deşi miere este cunoscută pentru beneficiile sale pentru organism,aceasta nu este recomandată copiilor cu vârsta mai mică de 1 an,deoarece îi poate provoca stări de vomă,de greaţă,probleme respiratorii.

Iaurtul pentru copii cu fructe

Iaurtul gata cumpărat cu fructe este delicios,însă nu foarte sănătos. Conţine foarte mulţi coloranţi care nu fac bine copilului tău. Indicat ar fi să cumperi iaurt simplu cu un conţinut scăzut de grăsimi în care să adaugi fructe proaspete.