Animale de companie potrivite pentru copii

1 73775 original jpg jpeg

Copiii sunt mari iubitori de animale, de aceea vă prezentăm câteva dintre animalele de companie potrivite pentru copii.

Copiii sunt mari iubitori de animale,de aceea vă prezentăm câteva dintre animalele de companie potrivite pentru copii.

Pentru familiile care nu sunt pregătite şi nu au timpul necesar pentru îngrijirea unui câine sau a unei pisici,hamsterul este un animal de companie potrivit pentru micuţi,se pot juca cu el,nu este greu de întreţinut şi nici costisitor.

Tot ce trebuie să faceţi este să curăţaţi cât mai des cuşca în care stă,să îl hrăniţi şi din când în când să-l scoateţi din cuşcă într-un spaţiu mai mare să zburde liber. Oricum,există multe accesorii pentru micile animăluţe,cum este rotiţa,aşa că are parte şi de mişcare.

Animale de companie potrivite pentru copii – peştişorii de acvariu,perfecţi pentru casele liniştite

Alte animale de companie potrivite pentru copii sunt peştişorii de acvariu,care nu fac zgomot şi sunt extrem de spectaculoşi. Sunt multe specii care nu sunt neapărat pretenţioase,însă şi acestea necesită un minimum de atenţie. Iar cei care sunt pasionaţi de viaţa subacvatică,acvariu cu peşti este cea mai bună alegere.

Cei care iubesc câinii şi care vor să aibă grijă de unul,aceste animale sunt la fel de potrivite pentru copii. Însă,trebuie să aveţi mare grijă,deoarece câinii au nevoie de atenţie şi de a petrece timp şi afară.

Copiii se pot plictisi de aceste responsabilităţi si atunci grija cade tot pe părinţi. Un alt aspect de care trebuie să ţineţi cont este legat de specia de câine,alegeţi ceva care să se potrivească cu caracterul copilului. Un câine agresiv nu ar trebui lăsat cu copilul fără să fie supravegheaţi.

Animale de companie potrivite pentru copii – pisicile sau păsările,două alegeri excelente pentru copilul tău

Pisicile sunt şi ele animale potrivite pentru fetiţe,în special,acestea sunt uşor de îngrijit şi nu au nevoie de prea multă atenţie. Sunt jucăuşe şi drăgălaşe,mai ales când sunt puiuţi. Singura problemă a lor este părul,pe care îl lasă peste tot şi faptul că unii copii pot fi alergici la ele. Ca să evitaţi problema zgâriatului,i se pot tăia ghearele.

Păsările sunt şi ele animale potrivite pentru copii. Foarte sociale şi colorate,aceste pot face un întreg deranj în spaţiul lor şi multe din ele sunt gălăgioase,deci trebuie să vă pregătiţi pentru concerte în casă. Sunt uşor de întreţinut,sunt simpatice şi pot trăi mult,aşa că asiguraţi-vă că vă plac păsările.