Antioxidanţii îmbunătăţesc fertilitatea masculină

1 52211 original jpg jpeg

Bărbaţii mai în vârstă, care vor să devină tătici, îşi pot îmbunătăţi calitatea spermei dacă mănâncă în mod constant alimente bogate în antioxidanţi.

Nutrienţii protejează AND-ul de distrugerea oxidativă şi cresc fertilitatea masculină,potrivit unui studiu efectuat recent.

“Bărbaţii mai în vârstă care consumă mai des alimente bogate în vitamine şi minerale,au şanse mai mari de a deveni părinţi. Vitaminele E şi C,folaţii şi zincul au un rol important în creşterea calităţii spermei”,potrivit specialiştilor.

Astfel,în cadrul studiului,oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că bărbaţii cu vârste de peste 44 de ani care au consumat antioxidanţi,au avut aceeaşi cantitate distrusă de ADN din spermă cu a bărbaţilor mai tineri.

O dietă bogată în antioxidanţi îmbunătăţete calitatea spermei,întrucât antioxidanţii împiedică radicalii liberi să distrugă celulele.

Aşadar,cu cât se consumă mai mulţi antioxidanţi,cu atât ADN-ul din spermă este mai puţin afectat.